Hogyan ültessünk cikászt magról?

A Cikász (Cycas revoluta) az egyik legszebb szobanövény, melyet elegáns leveleinek köszönhetően gyakran összetévesztenek a pálmával. A növényt “Japán cikásznak”is nevezik, hiszen Dél- kelet Ázsiából származik. A “cycas” szó a görög “koikas” szóból ered és egy pálmafajta a jelentése.

A datolyapálma (Phoenix canariensis)

Ez a közkedvelt pálmafaj a Kanári-szigetekről származik. A levelek rostos, barna törzsből kiinduló száron fejlődnek. A valódi, ehető gyümölcséért termesztett datolyapálmánál alacsonyabb a termete, a törzse pedig vaskosabb.

Fodrospálma (Howea belmoreana)

Ez egy karcsú termetű pálmafaj. Zárt térben elérheti akár a 2 m-es magasságot is. Egyenes, fölfelé törő szárán elegáns, ívben meghajló, szárnyalt levelek erednek. A levelei összetettek, zöldek, puhák. Howea belmoreana virágzata hosszan lecsüngő, 1,6-2 méter nagyságú, termése pedig kb. 5 cm, tojásdad alakú.

Japán manilakender és a sziklapálma a kertünkben

A mediterrán növények számára a legelőnyösebb a dél, délnyugati fekvés, viszonylag szélvédett, akár lejtős terület a kertben. Erre még rásegíthet az épületek közelsége (a városi klíma is előnynek számíthat). Külterületeken pedig leginkább a hazai szőlőföldek felelnek meg a mediterrán klímának. Milyen az Ön kertjének a mikroklímája? Milyen fekvése van? Lejtős? Sík? Erdővel védett? Városi? Szántófölddel határos? s Ezek befolyásolják, hogy Ön tarthat-e, és ha igen, kertjének melyik szegletében tarthat mediterrán növényeket?

Édenkertész válaszol

Dinnye palántám összes levele össze van zsugorodva, deformálódott, van, ami meghalt. . .

Nagy baj nincsen még velük, várni kell egy picit. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Eső után

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.