Medvehagymás, krémsajtos kifli fekete szezámmaggal A krémsajttól kellően szaftos, a medvehagymától igazán zamatos, a rászórt fekete szezámmagtól pedig még pikánsabb ez a sós nassolnivaló.... RÉSZLETEK
Fogyókúra? Léböjt? Bevált zöldség-gyümölcs leveket mutatunk A frissen préselt levek nem tartalmaznak fehérjét és zsírt, ballasztanyagokból is csak keveset. Megnyugtatják az emésztést, tehermentesítik az emésztőrendszert és a kapillárisokat, erősítik a szívet, felgyorsítják az anyagcseretermékek kiválasztását, csökkentik a testsúlyt.... RÉSZLETEK
Miért együnk sok fekete retket? A fekete retek koránt sem olyan szép, mint jégcsap vagy rózsaszínű rokona, lehet, hogy éppen ezért kedvelik kevésbé a hazai fogyasztók. Most kedvet csinálunk a fekete retekhez. ... RÉSZLETEK
Készítsünk Aloe vera italt (teát) házilag! Ha adalékanyagoktól mentes Aloe vera italt szeretnénk inni, akkor mixeljük házilag! Bemutatjuk, hogyan lesz egy levélből egy pohár ital. ... RÉSZLETEK
Kortyoljunk galagonya teát szívünk egészségéért Az egybibés galagonya, népies nevei giligán, disznókörte vagy májusvirág talán a legfontosabb szívre ható gyógynövényünk. Az I. világháború idején leveleiből teát készítettek, őrölt terméseivel pedig a kávét helyettesítették. Keleten és Nyugaton egyaránt nagy becsben tartott gyógynövény. ... RÉSZLETEK
Gyógynövényes pasztilla köhögős napokra A pasztillák régen a gyógyszerészek kedvelt „hatóanyag csomagolási formái” voltak, pasztilla készítésével az egyébként nem túl ízletes, vagy túl erőteljes ízű gyógynövényeket is fogyaszthatóvá tehetünk.... RÉSZLETEK
Petrezselyem, nem csak levesbe való... A petrezselyem valójában egy külön fejezetet is kiérdemelne, mivel annyira széleskörű és jótékony hatásokkal bír. Bőrünket, szemeinket és hajunkatk is kényeztethetjük különböző petrezselyemből készült házi pepecsekkel, Egyszerű receptek következnek! ... RÉSZLETEK
Mákból is készülhet kozmetikum A mák kifejezetten gazdag ásványi anyagokban, amelyeket szervezetünk könnyen felhasználhat. Valóságos elixírként kiválóan hat a bőr, a haj, a köröm és a csontok állapotára.... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk kovászos és ecetes uborkát? Savanyúság márpedig dukál a sült hús vagy a tányér pörkölt mellé! Ki-ki maga döntse el, melyiket szereti jobban, közben mi elmeséljük, hogyan készülnek. ... RÉSZLETEK
3 alkoholos nyári frissítő ital, amivel levehetjük a vendégünket a lábáról A magunk készítette italokkal – főleg ha némi kísérletezésre is időt szántunk – nagy elismerést vívhatunk ki nyáresti vendégeink körében. Mivel a tinktúráknak is az alkohol az alapja, ezek az italok is kivonják a hatóanyagot a növényi alapanyagokból, így az alkohol kellemes hatása mellett az emésztésnek is jót tesznek – megfelelő mennyiségben fogyasztva.... RÉSZLETEK
Kecsketartás: kecske a ház körül A kecske a szegény ember tehene - tartja a mondás. Mindent megeszik, jól elvan magában, tejet ad, sőt egyszer életében húst is. RÉSZLETEK
Gazdik, figyelem! Április 1-jén kezdődik a tavaszi rókavakcinázás Április 1-jén kezdődik a rókák veszettség elleni immunizálása, ezért az ország déli és keleti vármegyéiben ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). RÉSZLETEK
Hogyan almozzuk a cicánkat? A macskád nem hajlandó használni az almot? A következőkben megtudhatod a 10 leggyakoribb okát annak, amiért ezt teszi, és azt is, hogyan küszöbölheted ki ezt a problémát. RÉSZLETEK