Medvehagymás, krémsajtos kifli fekete szezámmaggal A krémsajttól kellően szaftos, a medvehagymától igazán zamatos, a rászórt fekete szezámmagtól pedig még pikánsabb ez a sós nassolnivaló.... RÉSZLETEK
Miért együnk sok fekete retket? A fekete retek koránt sem olyan szép, mint jégcsap vagy rózsaszínű rokona, lehet, hogy éppen ezért kedvelik kevésbé a hazai fogyasztók. Most kedvet csinálunk a fekete retekhez. ... RÉSZLETEK
Készítsünk Aloe vera italt (teát) házilag! Ha adalékanyagoktól mentes Aloe vera italt szeretnénk inni, akkor mixeljük házilag! Bemutatjuk, hogyan lesz egy levélből egy pohár ital. ... RÉSZLETEK
Kortyoljunk galagonya teát szívünk egészségéért Az egybibés galagonya, népies nevei giligán, disznókörte vagy májusvirág talán a legfontosabb szívre ható gyógynövényünk. Az I. világháború idején leveleiből teát készítettek, őrölt terméseivel pedig a kávét helyettesítették. Keleten és Nyugaton egyaránt nagy becsben tartott gyógynövény. ... RÉSZLETEK
Gyógynövényes pasztilla köhögős napokra A pasztillák régen a gyógyszerészek kedvelt „hatóanyag csomagolási formái” voltak, pasztilla készítésével az egyébként nem túl ízletes, vagy túl erőteljes ízű gyógynövényeket is fogyaszthatóvá tehetünk.... RÉSZLETEK
Petrezselyem, nem csak levesbe való... A petrezselyem valójában egy külön fejezetet is kiérdemelne, mivel annyira széleskörű és jótékony hatásokkal bír. Bőrünket, szemeinket és hajunkatk is kényeztethetjük különböző petrezselyemből készült házi pepecsekkel, Egyszerű receptek következnek! ... RÉSZLETEK
Mákból is készülhet kozmetikum A mák kifejezetten gazdag ásványi anyagokban, amelyeket szervezetünk könnyen felhasználhat. Valóságos elixírként kiválóan hat a bőr, a haj, a köröm és a csontok állapotára.... RÉSZLETEK
3 alkoholos nyári frissítő ital, amivel levehetjük a vendégünket a lábáról A magunk készítette italokkal – főleg ha némi kísérletezésre is időt szántunk – nagy elismerést vívhatunk ki nyáresti vendégeink körében. Mivel a tinktúráknak is az alkohol az alapja, ezek az italok is kivonják a hatóanyagot a növényi alapanyagokból, így az alkohol kellemes hatása mellett az emésztésnek is jót tesznek – megfelelő mennyiségben fogyasztva.... RÉSZLETEK
Itt az idő a batáta palánták ültetésére Elmúltak a fagyosszentek, így kiültethető a szabadba a fázós batáta vagyis édesburgonya! Nincs sok gond vele, érdemes kipróbálnunk saját kertünkben is!... RÉSZLETEK
Készítsünk habcsókot karácsonyra! A habcsók nélkül nincs karácsony, akár a fenyőfára aggatva, akár nassolni tálaljuk. A kettő nem zárja ki egymást, nincs is jobb a karácsonyi csókvadászatnál és szaloncukor legelésnél... ahány ház, annyi szokás habcsók témában is, nálunk ez az alaprecept a nyerő: mert az elkészítése könnyű és gyors, és nagyon finom! ... RÉSZLETEK
Csokinyuszi helyett házilag készült kutyasüti húsvétra A húsvéti nyuszi a kutyákra is gondol, ám jól tudja, hogy a csoki és a süti nem kutyagyomornak való finomság. Készítsünk inkább egészséges, marhamájas süteményt húsvétra kedvencünknek! RÉSZLETEK
Minek örülnek húsvétkor a cicák és a kutyák? A húsvéti szezonban egész nap serényen készülünk a családi lakomákra, nagy gonddal állítjuk össze a gyerekek ajándékcsomagjait, és feltérképezzük a csokitojások legjobb rejtekhelyeit. A lázas készülődések közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni körülöttünk sündörgő kedvenceinkről... RÉSZLETEK
Itt a tavasz, építsünk tavat a kertünkbe! A tavak alapjának építőanyaga lehet fólia vagy előre gyártott, műanyag medence is. Mindkettővel szabálytalan formájú, természetes hatású tavakat lehet kialakítani. RÉSZLETEK