Süssünk narancslepényt! A narancsról tudjuk, hogy nagyon jó ízjavító, gyomorerősítő, emésztést serkentő, étvágyjavító és vértisztító hatású. De talán azt még nem, hogy milyen finom a naranccsal készült lepény, amit most ajánlunk! ... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk grillezett őszibarackos pitét? A piték szerelmeseinek itt van egy új, gyümölcsös pite receptje, ami biztosan megdobogtatja majd a szívüket. Lássuk, hogyan készül a grillezett barackos pite! ... RÉSZLETEK
Nagymama receptje: cseresznyés rácsos sütemény Nagyszüleink finom rácsos süteményét lehetetlen utánozni. Lehetett az diós, gyümölcsízzel készített, meggyes, mákos, mindenhogyan szerettük. Íme a cseresznyés rácsos sütemény receptje! Érdemes kipróbálni!... RÉSZLETEK
IX. Országos Pékfesztivál Kíváncsi a kürtös kalács vagy a kenyér lángos receptjére? Kíváncsi arra, mit készítettek Erdélyben Rákóczi korában? Ha igen, akkor jöjjön el a 9. Országos Pékfesztiválra, és választ kaphat kérdéseire!... RÉSZLETEK
Különleges sushi édességek Rizspehelyből, gumicukorból és más előre elkészített cukorkákból nagyszerű sushiszerű édességeket készíthetünk. Ez a recept kétfajta sushit mutat be, a „maki tekercset” és a „haltekercs nigirit”. ... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk levendulás teasüteményt? Ezek a levendula sütemények mesések! Szinte bárki el tudja őket készíteni, és biztosan új ízt visznek a hétköznapokba. Nézzük akkor, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a levendulás édességet. ... RÉSZLETEK
A levendulás créme brulée receptje Ha szeretjük a levendulát és a créme bruléet, akkor biztosan el fog bűvölni ez a desszert! Tanuljuk meg, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a francia különlegességet, ami biztosan az egész család kedvence lesz. ... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk mézes-levendulás biscottit? Ezek a biscottik ugyanolyan szépek, mint amilyen finomak. Nagyszerűen lehet tálalni egy csésze kávéval. De különleges alkalmakkor vagy ebéd után is igazi különlegességnek számít, ha buborékos vagy édes borral tálaljuk. Tanuljuk meg, hogy hogyan kell elkészíteni! ... RÉSZLETEK
Mi a finom barackos pite titka? - recept ínyenceknek A gyümölcsös piték két alkotóeleme a kellemes ízű és állagú tészta, és a mennyeien finom gyümölcs. Vannak, akik számára az a pitetészta a legfinomabb édesség, amely lisztből, cukorból, sóból, hűtött sótlan vajból, és jeges vízből készül. Tudta, hogy több benne a zsír, mint a liszt, emiatt válik ropogóssá, omlóssá és vaj ízűvé? ... RÉSZLETEK
Hogyan készítsünk finom almás pitét? Az almás pite egy észak-amerikai finomság, ami fahéjjal édesített almával töltött tésztából áll. Olyannyira elterjedt, hogy a legtöbb éttermi menün, cukrászdában és élelmiszer boltban megtalálhatjuk, és sokan fejlesztettek ki titkos receptet saját „legjobb” almás pitéjük elkészítéséhez. ... RÉSZLETEK
Lófajták: az abtenauer Ez a lófajta könnyed ügetéséről ismert. Az abtenauer testalkata elegáns, határozott vonalú fejjel és erős lábakkal rendelkezik. RÉSZLETEK
Ne ajándékozzunk nyuszit húsvétra! Húsvét után az állatkertek, menhelyek, illetve parkok, erdők megtelnek megunt nyuszikkal - és ez így megy évről évre, hiába fogadkozik a legtöbb szülő, hogy aztán nem engedi, hogy a gyerekei pár nap elteltével megfeledkezzenek az etetésről, almozásról. RÉSZLETEK
A galambok és gerlék, mint háziállatok A galambokat már évezredekkel ezelőtt megszelídítették. Eleinte az isteneknek végzett szertartásokon áldozták fel, és a húsukért vagy háziállatként tenyésztették őket. A galambok gyakran szállítottak üzeneteket a harctérről, vagy egyik városból a másikba, hírvivők és hírhozók voltak a távol élő ismerősök számára, vagy tudósítók, sőt, előfordult, hogy haldoklóknak vitték el a megmentő orvosságot. RÉSZLETEK