Hogyan legyen egész évben friss papajánk? - 3. rész

Az előző részekből megtudtuk, hogy hogyan kell papaját termeszteni magról, és hogy hogyan gondozzuk őket ahhoz, hogy egész évben legyen papajánk. Ebben a részben a papaját érintő betegségekről lesz szó és arról, hogy hogyan termeszthetjük hidegebb éghajlaton ezt az egzotikus növényt.

Hogyan legyen egész évben friss papajánk? - 2. rész

A papajáknak nagy, lágy levelük van. Meleg időben nagyon sok víz elpárolog belőlük, így sok vízre van szükségük. Sajnos a papaják nagyon érzékenyek a gyökérrothadásra, különösen a hidegebb időszakokban. Nézzük, hogy mire kell még figyelni a papaja termesztése közben!

Az ananász (Ananas comosus) termesztése - 2. rész

Az ananászt meglehetősen könnyű termeszteni, ha odafigyelünk egy pár alapvető dologra. Az előző részben az ananász ültetését tárgyaltuk, ebben a részben pedig arról lesz szó, hogy mennyi tápanyagra van szüksége ahhoz, hogy bőséges termést hozzon.

Az ananász (Ananas comosus) termesztése - 1. rész

Az ananászt nevetségesen egyszerű termeszteni, és a világ bármely részén megterem. Ez azért lehetséges, mert az ananász az egyik olyan trópusi gyümölcs, ami cserépben is nagyszerűen nő, ami azt jelenti, hogy akár bent is lehet nevelni.

Édenkertész válaszol

Körtefámon a fiatal gyümülcskezdemények mellett újra virágokat hajt. Mi a teendőm vele?

Valószínűleg ez a mostani időjárás előidézett egy másodvirágzást

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Nem harapok!

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.