Feltűnést kelt alakjával a sivatagi rózsa

Az itt bemutatott sivatagi rózsa nem az alap faj, hanem egy a számos kertészeti változat közül. Különbséget általában csupán a virágok színeiben találunk, a növény palackos formáját a hibridizáció során nem veszíti el.

Hogyan szaporítsuk az ibolyás csillaghagymát?

Az ibolyás csillaghagyma (Ipheion uniflorum) a liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozik. Ennek a hagymás növénynek úgy a levele, mint a virága illatos. Nagyszerűen mutat vágott virágként, de a kertünket is színesebbé és élénkebbé teszi.

Ismerjük meg a kokárdavirágot!

A kokárdavirág (Gaillardia) egy könnyen gondozható évelő növény, amelynek pirosas sárgás virága színessé és változatossá teszi a kertünket. Ebben a cikkben a „Frenezia” nevű kokárdavirágot mutatjuk be. Nézzük, mit kell tudnunk róla, ahhoz, hogy egészséges és szép virágokat neveljünk.

A Pellionia pulchra gondozása

A Pellionia pulchra, akárcsak a többi Pellionia fajta, a csalánfélék (Urticaceae) családjába tartozik. Ezt a Vietnamból származó növényt levéldíszként tartják. Nézzük meg, hogy hogyan kell gondozni a Pellionia pulchrát ahhoz, hogy szép maradjon, és sokáig élvezhessük szépségét!

Édenkertész válaszol

Dinnye palántám összes levele össze van zsugorodva, deformálódott, van, ami meghalt. . .

Nagy baj nincsen még velük, várni kell egy picit. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Eső után

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.