A rózsát megtámadó gombák

A rózsát az állati károsítókon kívül leginkább a rózsarozsda és a rózsalisztharmat veszélyezteti. A rózsarozsda hazánkban általánosan ismert betegség. Elsősorban faiskolákban termesztett vagy parkokba kiültetett vad fajokon jelent problémát.

Milyen növény a tarkalevél (Caladium)?

A tarkalevél (Caladium), amint azt a neve is mutatja egy színekben pompázó virág, amelyet inkább levelei szépségéért tartunk és nem a virágáért. Pirosas levélszínével különös hatást kelt a többi levelek között. Nézzük meg, hogy mit érdemes tudni róla.

Hogyan gondozzuk a kék iringót (Eryngium planum)?

A kék iringó (Eryngium planum) kis csoportokban növő, évelő, nyáron virágzó növény. Bogáncs formájú padlizsánkék virágai a sötétzöld színű tőrózsából emelkednek ki. Kiválóan lehet alkalmazni szegélynövénynek, így nyáron a kertet, télen pedig szárított formában az otthonunkat díszíti.

Milyen virág a Tetranema roseum?

A Tetranema roseum, korábbi nevén Allophyton mexican egy Mexikóból származó évelő virág. Eredeti élőhelyén utak mentén, és mezőkön is megtalálható, így nyugodtan kitehetjük a kertbe vagy erkélyre, csak a hőigényére kell figyelnünk. Csodás virága vidámságot és élénk színfoltokat lop az otthonunkba!

Amit a selyem-mályváról (Abutilon) tudni kell!

A selyemmályva (Abutilon) a mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó évelő dísznövény. Mivel származási helye Brazília, ezért egy kis extra gondozást igényel, de a szép selyemmályva nyújtotta látvány minden rászánt percet megér. Tudd meg, hogy hogyan lehet neked is szép és egészséges mályvavirágod! 

Édenkertész válaszol

Jukkám törzse puhul, levelei sárgulnak. . .

Télen a kevesebb napfény miatt hűvösebb klímát kívánna.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Érik a Lime

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.