Hogyan gondozzuk a kék iringót (Eryngium planum)?

A kék iringó (Eryngium planum) kis csoportokban növő, évelő, nyáron virágzó növény. Bogáncs formájú padlizsánkék virágai a sötétzöld színű tőrózsából emelkednek ki. Kiválóan lehet alkalmazni szegélynövénynek, így nyáron a kertet, télen pedig szárított formában az otthonunkat díszíti.

Milyen virág a Tetranema roseum?

A Tetranema roseum, korábbi nevén Allophyton mexican egy Mexikóból származó évelő virág. Eredeti élőhelyén utak mentén, és mezőkön is megtalálható, így nyugodtan kitehetjük a kertbe vagy erkélyre, csak a hőigényére kell figyelnünk. Csodás virága vidámságot és élénk színfoltokat lop az otthonunkba!

Amit a selyem-mályváról (Abutilon) tudni kell!

A selyemmályva (Abutilon) a mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó évelő dísznövény. Mivel származási helye Brazília, ezért egy kis extra gondozást igényel, de a szép selyemmályva nyújtotta látvány minden rászánt percet megér. Tudd meg, hogy hogyan lehet neked is szép és egészséges mályvavirágod! 

Hogyan gondozzuk a tatárvirágot (Iberis)?

A tatárvirág (Iberis) a keresztesvirágúak (Brassicaceae) családjába tartozó évelő díszvirág. Szívós természete miatt szinte bárhol lehet tartani, a színes kis virágai pedig szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. Lássuk, hogy hogyan lehet neked is szép tatárvirágod a kertedben, vagy a nappalidban!

Termesszünk Legyezővirágot!

A legyezővirág (Scaevola aemula) évelő növényként termeszthető virágfajta, mutatós, sötétkék virágai feldobják kiskertünket. Jól tűri a fagypont közeli hőmérsékleteket. Általában egynyári növényként, függőkosarakban, cserepekben, vagy virágágyakban tartják.

Édenkertész válaszol

Hogyan kell gondozni a léggömbvirágot?

A léggömbvirág vagy hírharang (Platycodon grandiflorum) egy július-augusztusban virágzó évelő növény.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.