H

K

Sze

Cs

P

Szo

V

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
12
13
14
15
16
19
20
21
22
 
 
Ápolás Jelleg

Kérdező:

Szakértő:

Kérdés:
Van egy kétéves bougainvilleam,ami tavaly ősszel lehulllatta a leveleit. túl sok vizet kapott. Ezután kiszárítottam a földjét. Télen havonta öntöztem, tavasszal megmetszettem az ágait és márciustól tápoldatozom is, ablaknál van, kap fényt is.
Kérdésem az lenne, hogy természetes dolog-e, hogy csak 2-3 hajtáskezdemény van rajta (ami nekem ugy tűnik nem annyira nő, mint kellene 0,5cm) és várjak még, majd ha a szabadban lesz és több napot kap jobban fejlődik?


Válasz:
A murvaqfürt (Bougainvillea) az erőteljes növekedéshez bőséges napfényt, friss levegőt, rendszeres tápoldatozást kíván. Remélem tavasszal megmetszett növénye azóta rendes növekedésnek indult. <p>Mivel a murvafürt érzékeny a hidegre csak a tavaszi fagyok elmúltával lehet teraszunkra vagy kertünkbe kivinni, majd az ősz beálltával erősen visszametszve 8-10 °C-os, világos helyiségbe vinni teleltetni. A virágzást az átmeneti kiszáradás és az alacsony hőmérséklet indukálja. <p>További információkat talál a murvafürtről alábbi cikkünkben:Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »