Jelleg
Ápolás
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Van egy kétéves bougainvilleam,ami tavaly ősszel lehulllatta a leveleit. túl sok vizet kapott. Ezután kiszárítottam a földjét. Télen havonta öntöztem, tavasszal megmetszettem az ágait és márciustól tápoldatozom is, ablaknál van, kap fényt is.
Kérdésem az lenne, hogy természetes dolog-e, hogy csak 2-3 hajtáskezdemény van rajta (ami nekem ugy tűnik nem annyira nő, mint kellene 0,5cm) és várjak még, majd ha a szabadban lesz és több napot kap jobban fejlődik?
Válasz
A murvaqfürt (Bougainvillea) az erőteljes növekedéshez bőséges napfényt, friss levegőt, rendszeres tápoldatozást kíván. Remélem tavasszal megmetszett növénye azóta rendes növekedésnek indult. <p>Mivel a murvafürt érzékeny a hidegre csak a tavaszi fagyok elmúltával lehet teraszunkra vagy kertünkbe kivinni, majd az ősz beálltával erősen visszametszve 8-10 °C-os, világos helyiségbe vinni teleltetni. A virágzást az átmeneti kiszáradás és az alacsony hőmérséklet indukálja. <p>További információkat talál a murvafürtről alábbi cikkünkben:

Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Van egy ezüstös pampafű a kertemben, múlt évben ültettem. Most viszont azt látom, hogy olyan mintha teljesen elpusztult volna a téli időszakban. . .

Ezeket a növényeket alaposan meg kell metszeni, vagyis a talaj felett levő rész nagy részét bizony el kell távolítani. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Ellesett pillanat

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.