Jelleg
Ápolás
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Van egy kétéves bougainvilleam,ami tavaly ősszel lehulllatta a leveleit. túl sok vizet kapott. Ezután kiszárítottam a földjét. Télen havonta öntöztem, tavasszal megmetszettem az ágait és márciustól tápoldatozom is, ablaknál van, kap fényt is.
Kérdésem az lenne, hogy természetes dolog-e, hogy csak 2-3 hajtáskezdemény van rajta (ami nekem ugy tűnik nem annyira nő, mint kellene 0,5cm) és várjak még, majd ha a szabadban lesz és több napot kap jobban fejlődik?
Válasz
A murvaqfürt (Bougainvillea) az erőteljes növekedéshez bőséges napfényt, friss levegőt, rendszeres tápoldatozást kíván. Remélem tavasszal megmetszett növénye azóta rendes növekedésnek indult. <p>Mivel a murvafürt érzékeny a hidegre csak a tavaszi fagyok elmúltával lehet teraszunkra vagy kertünkbe kivinni, majd az ősz beálltával erősen visszametszve 8-10 °C-os, világos helyiségbe vinni teleltetni. A virágzást az átmeneti kiszáradás és az alacsony hőmérséklet indukálja. <p>További információkat talál a murvafürtről alábbi cikkünkben:

Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Tujáim alul, bentről kifelé haladva elkezdtek sárgulni. . .

Sajnos a tujáknak az utóbbi években egyre több kártevője és kórokozója van, amelyek megjelenése tipikusan az élettanilag hátrányos helyzetű növényállományban fokozott.

Részletek »

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.