Jelleg
Ápolás
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Hibiscusom évek óta nem virágzik. Folyamatos gondos kezelés mellett sem tudtam rábírni, hogy virágozzon!! Miért? Megpróbáltam nagyon erősen visszametszeni, nyári időszakban szabad levőgőre (kertbe) kitenni. Minden házi praktikát kipróbáltam!!! Hátha Önök tudnak segíteni. Köszönöm előre is!!! Noémi
Válasz
Úgy tűnik, Olvasónk valóban mindent negtett, hogy Hibiscusát virágzásra késztesse. Egyet azonban ne felejtsünk el, a növények sem érzik mindenütt egyformán jól magukat. Tegyünk kísérletet, és keressünk számára új helyet a lakásban. Az én növényem a 3. költöztetés és 2 év után hozott először virágot. Tehát ne csüggedjünk!
<p>Igényeit tekintve fontos, hogy virágzáskor jó megvilágítást, sok vizet és tápanyagot kapjon, télen pedig hűvösebb környezetet (12-15 C˚) biztosítsunk számára.
Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Van egy ezüstös pampafű a kertemben, múlt évben ültettem. Most viszont azt látom, hogy olyan mintha teljesen elpusztult volna a téli időszakban. . .

Ezeket a növényeket alaposan meg kell metszeni, vagyis a talaj felett levő rész nagy részét bizony el kell távolítani. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Ellesett pillanat

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.