Díszfák és cserjék

Hogyan kell gondozni a következő növényeket: murvafürt, ólomvirág, sétányrózsa, kalapácscserje, kasszia, selyemmályva, ibolyafa?

Jelleg Ápolás
Kérdező
Szakember

Kérdés

Kérem szíveskedjen tanácsot adni a lent felsorolt növényekhez a következő szempontok szerint: Milyen földbe ültessem? Milyen tápoldattal öntözzem?Milyen kártevők, betegségek ellen kell védekezni? Mikor és hogyan kell visszametszeni? Hogyan lehet szaporítani?<br>Murvafürt, ólomvirág, sétányrózsa, kalapácscserje, kasszia, selyemmályva, ibolyafa.

Válasz

A cserepes és balkonnövényekhez javaslom a Florimo Általános Virágföld használatát, melynek tápanyagellátottsága, levegőháztartása megfelelő közeget biztosít növényei számára.<p>Az Ön által felsorolt növények igényeiről részletesen olvashat Díszkert rovatunkban. Én most csak a murvafürtre térnék ki, mivel a többi növényhez minden iformációt megtalál az alábbi cikkekben. <p>A murvafürt jól tűri, ha erősen visszavágják az elnyílás után. Téli túlöntözése tőrothadást okozhat. Szaporítása otthoni körülmények között elég nehéz, leginkább fás, félfás dugványokkal végezheti. Károsítói a pajzstetvek, a bíbortetű, és a takácsatkák.
Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »