Jelleg
Betegség
Kérdező
Szakértő
Kérdés
OLvastam a pajzstetvekről az írásukat. A mi kertünkben is komoly támadást indítottak. Felszívódó szerrel (ZOLONE) permeteztem ellenük többször is. A növényeken továbbra is ott vannak a pajzsok. Hogyan állapítható meg, hogy élnek-e vagy elpusztultak? Megfelelő időben használt kontakt szerek hatásosabbak a pajzstetvek ellen? A kecskerágó pajzstetve ellen nincs is esélyem?
Válasz
Az elhalt pajzstetvek vázai egy idő után lepotyognak a fáról. Ha érintésre könnyen leperegnek, akkor valószínű sikeres volt a permetezés. Ha a környéken nincs kecskerágó és rendszeresen védekezik a pajzstetű ellen természetesen van esély a sikerre, de rendszeres odafigyelést igényel. A pajzstetvek ellen mindig több lépcsőben kell védekeznünk: fontos a tél végi olajos lemosó permetezés, majd rajzáskor kitinszintézis gátló szerekkel, illetve a fent említett cikkben leírt szerekkel lehet ellenük védekezni.
Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Meggy és szilvafánk törzsén és ágain sárga és hamuszürke foltok vannak. Milyen betegség ez?

A fákon, sziklákon, gyakran a falakon is megjelenő zúzmók nem kerülnek anyagcsere kapcsolatba azzal a közeggel, amire rátapadnak. Hiszen hogyan táplálkozhatnának a kőzeten élő zúzmótelepek?

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.