Fűszerek, zöldségek, gyógynövények

A hibiszkusz mely fajából lehet teát készíteni??

Kérdező Ádi
Szakember Gyenes Bea

Kérdés

A hibiszkusz mely fajából lehet teát készíteni??

Válasz

A Hibiscus Sabdariffa minden része ehető. A gyümölcs lényegében a növény magtokja a húsos virágkelyhekben, ezek alkotják a "piros tokokat", amik 3,5 cm nagyok, fényes pirosak. A karibi térségben például vízben főzik hogy üdítő, áfonya színű teát készítenek belőle. Sörrel kombinálva is kapható. Finom még salátákban, kocsonyákban, dzsemekben (ilyen a híres jamaicai Rosella jam), mártásokban, levesekben, italokban, egyes indiai fűszerekben, csemegeuborkák, gyümölcslepények, pudingok, szirupok, és borok és még sok minden más finomság ízesítéséhez. A szárított és porított rozellát íze és színe miatt gyógyteákhoz adják.
Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »