Fűszerek, zöldségek, gyógynövények

Keserű goji bogyó

Kérdező mery60

Kérdés

Tisztelt Mezős Balázs. Tavasszal Gödöllőn vettem Goji bogyót 4-tövet.Kb:3-4 méterre megnőtt, rengeted virág és gyümölcs termett rajta.Úgy hírdették a katalógusba, hogy az íze a ribizli,és a cseresznyére hasonlit.Megkóstoltam, de nagy csalódás ért mert olyan keserű az íze,hogy ezt nem lehet megenni.Lehet, hogy meg kell száritani, vagy átvertek a Síeberznél?Kérem adjon tanácsot,hogy mit tegyek.Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Hajba Gyuláné.

Válasz

Tisztelt Hajba Gyuláné! A Goji bogyót tudományos nevén Licium Barbarum a bokron teljes érettségében kell leszedni és 5 napig szárítani szükséges ahhoz, hogy édeskés mazsola és papaya ízű legyen egy kis savanykás ízkeveredéssel. Tehát szárítsuk meg és kóstoljuk meg utána is hogy milyen íze van. Jó kertészkedést! Mezős Balázs kertészmérnök növényvédelmi szakmérnök www.aleonkert.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »