Kártékony és veszélyes lódarázsfészkeket fedeztek fel
A rovar csípése különösen veszélyes, a világon a második legerősebb méreggel rendelkező lódarázsfajról van szó az óriás lódarázs után RÉSZLETEK
Az alma, amit elteszek télre mindig apró fekete, szürke foltos lesz. Ha meghámozom, belül kicsit szivacsos állagú, de az egész gyümölcshúst körbeveszi, így már november, december táján egyáltalán nem fogyasztható. Mit tegyek?
A tárolt gyümölcsön keletkező foltok okát a nem megfelelő víz- és tápanyagellátásban kell keresnünk. Különösen a kalcium-hiány okozhat ilyen tüneteket. A magasabb hőmérsékleten való tárolás miatt a gyümölcs gyorsabban öregszik, hajlamosabb a betegségre.<p>Megoldásként azt javaslom, hogy a következő évben terméskötődés után permetezze le fáit kalciumtartalmú szerrel illetve tárolja a gyümölcsöt hűvösebb, de ne nedves helyen!