Kategória
Gyümölcsök
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Tisztelt Cím!
A gondom az, hogy egy viszonylag kötött talajú kerttel rendelkezem. Ide telepítettem köszmétét, nem árnyékos helyre. Az első két évben nem volt semmi baj vele. Tavaly azonban tavasszal szépen kihajtott egy darabig szépen fejlődtek a köszméte szemek. Egy idő után a szemek nem nőttek tovább(meggymag nagyságúak). A levelei pedig elkezdtek száradni, olyan volt mintha megperzselődtek volna. A furcsa az, hogy van egy sor (kb.70 db.) köszmétém, melynek a fele ilyen a másik fele pedig gyönyörűen kifejlődött. Mi lehet a baj?
Válasz
A köszméte ökológiai igényét tekintve jellemző, hogy a hűvösebb területeken érzi jól magát. Meleg területeken, forró nyarakon nemcsak a lombját veszti el, hanem gyakran a gyümölcs is megperzselődik, értéktelenné válik.
<p>Talajjal szemben nem túl igényes, legjobban a középkötött vagy lazáb, levegős, jó vízgazdálkodású talajokat kedveli. Egyre azonban figyelni kell, a levegőtlen talajt egyáltalán nem viseli el.
Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Meggy és szilvafánk törzsén és ágain sárga és hamuszürke foltok vannak. Milyen betegség ez?

A fákon, sziklákon, gyakran a falakon is megjelenő zúzmók nem kerülnek anyagcsere kapcsolatba azzal a közeggel, amire rátapadnak. Hiszen hogyan táplálkozhatnának a kőzeten élő zúzmótelepek?

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.