Jelleg
Ápolás
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Azt szeretném megtudni, hogy milyen eszközökkel tudom megállapítani hogy milyen a kertem talaja és hogy hol tudom beszerezni ezeket? Honnan tudhatom meg a növények igényeit, és hogyan alakíthatom a talaj paramétereit hozzájuk?
Válasz
Egy adott terület talajtípusáról annak földrajzi helye is sokat elárul. Stefanovits-Filep-Füleky: Talajtan c. könyve hasznos lehet az Ön számára. <p>Ha minden adatra kiterjedő pontos információra van szüksége, meg kell vizsgáltatni laboratóriumban a talajt. Ezt a megyei növényegészségügyi és talajvédelmi állomáson kérheti. Ezen kívül számos agrárintézmény, szakmai cég végez talajanalitikai vizsgálatokak. A Környezetvédelmi Szakmai Információs Rendszer honlapján megtalálhatja e cégek listáját illetve a mérőműszereket forgalmazó cégeket is. <p>A növények talajigényéről nagyon sok könyvben olvashat pl. Retkes József-Tóth Imre: Lombos fák, cserjék c. könyve leírja az egyes növények talajigényét is. <p>A talaj tápanyagszolgáltató képességét szerves trágyával, műtrágyával, pH-értékét tőzeggel, homokkal, mészkőporral stb. változtathatja meg. A nedvességtartalmát pedig mulcsozással őrizheti meg.

Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Japán fűzfám és szivarfám nem hajt rendesen. . .

A problémának több gyökere is lehet, akár a táp is, de lehet a tavaszi nagy szárazság hatása, ami sok növényt nagyon megviselt. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Oroszlanszáj

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.