Kategória
Szobanövények
Jelleg
Betegség
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Panelban lakom és 3 fajta apró rovar jelent meg de nem tudom őket eltüntetni. Az egyik olyan mint a muslinca. Rengeteg van. A másik olyan mint a levéltetü, barnás kissé attetsző a teste és a növényeim földjén milliószám mászkálnak. A harmadik pedig miniatűr, fehér kukacok amik szintén a földben vannak. Próbáltam azt is hogy teljesen kizárítom a földet és azt is hogy átültetem a növényeket új földbe de nem hatott semmi még a vegyszeres kezelés sem. Kérem segítsen! Mit tegyek? Remélem a képet nagyban is meg tudja nézni mert akkor látni fogja azokat a tetveket a cserép szélén. Előre is köszönöm a segítségét.
Válasz
A kártevők azonosítása összetett feladat. Nemcsak a károsító leírása szükséges, ismerünk kell a tüneteket és a gazdanövényt is.
<p>Olvasónk elmondása alapján az egyik kártevő valószínűleg tripsz. Kártétele felismerhető a levélen található ezüstös szívásnyomokról, illetve az ürülékcsíkokról. Ellene deltametrin vagy dimetoát hatóanyagtartalmú szerrel tudunk védekezni.
<p>A "miniatűr fehér kukacok" mikroszkópikus nagyságú talajlakó fonálférgek. A gyökéren kialakuló nagy, parás megvastagodások fellépésének biztos jelei. Sajnos, ilyenkor nincs más megoldás, mint a növény azonnali megsemmisítése. A későbbiekben csak fertőtlenített földkeveréket használjunk.
Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

A dinnyéim ontják a virágot és a zöld tömeget, de sehol egy kis dinnye. Mi lehet a baj?

Elősegíthetjük a megtermékenyülést kézi megporzással is, az alábbi módon:

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Találkozás

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.