Kategória
Szobanövények
Jelleg
Betegség
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Panelban lakom és 3 fajta apró rovar jelent meg de nem tudom őket eltüntetni. Az egyik olyan mint a muslinca. Rengeteg van. A másik olyan mint a levéltetü, barnás kissé attetsző a teste és a növényeim földjén milliószám mászkálnak. A harmadik pedig miniatűr, fehér kukacok amik szintén a földben vannak. Próbáltam azt is hogy teljesen kizárítom a földet és azt is hogy átültetem a növényeket új földbe de nem hatott semmi még a vegyszeres kezelés sem. Kérem segítsen! Mit tegyek? Remélem a képet nagyban is meg tudja nézni mert akkor látni fogja azokat a tetveket a cserép szélén. Előre is köszönöm a segítségét.
Válasz
A kártevők azonosítása összetett feladat. Nemcsak a károsító leírása szükséges, ismerünk kell a tüneteket és a gazdanövényt is.
<p>Olvasónk elmondása alapján az egyik kártevő valószínűleg tripsz. Kártétele felismerhető a levélen található ezüstös szívásnyomokról, illetve az ürülékcsíkokról. Ellene deltametrin vagy dimetoát hatóanyagtartalmú szerrel tudunk védekezni.
<p>A "miniatűr fehér kukacok" mikroszkópikus nagyságú talajlakó fonálférgek. A gyökéren kialakuló nagy, parás megvastagodások fellépésének biztos jelei. Sajnos, ilyenkor nincs más megoldás, mint a növény azonnali megsemmisítése. A későbbiekben csak fertőtlenített földkeveréket használjunk.
Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Ficus ginseng növény ápolása után érdeklődöm. . . Jó volt a bolti felvilágosítás?

Az alábbi leírásból mindent megtudhat, amit a faj tartásáról tudni lehet:

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.