Kategória
Szobanövények
Jelleg
Ápolás
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Az azáleám hűvösben tartom és most elkezdett bimbózni. kérem segitsen,hogy be vigyem-e melegebbre vagy maradjon hűvösben a virágzás érdekében?
Válasz
Az azálea (Rhododendron simsii vagy Azalea japonica) a világos, hűvös (16-18°C) helyet szereti, virágzása alatt is nyugodtan tartható hűvösben. Az elhervadt virágokat folyamatosan érdemes eltávolítani és a világoszöld, új hajtásokat sem árt lecsipni, ezáltal a hajtásnövekedés helyett a virágzásra fordítja energiáját. a virágzást elősegíti, ha virágos növények részére összeállított műtrágyával tápoldatozza. <p>Az elvirágzás után érdemes a hajtásokat visszavágni, ez a következő évi virágzást serkenti.

Fényigényes növény, de a tűző napot nem viseli el. Érzékeny a talaja kiszáradására és az alacsony páratartalomra. Ebben az esetben a levelek szinte megállíthatatlan lehullásával reagál.

Az elvirágzott növényeket a május végétől cserepestül a kert talajába süllyeszthetjük. Kora nyáron többször vágjuk vissza a növényeket. Átültetéshez használjunk azálea- vagy rhododendron-ültetőközeget, ha ilyen nem kapunk, használjuk más savanyú kémhatású virágföldet.
Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Tavasszal szépen nézett ki a gyepünk, de junius elején lett rajta egy szalmásan elsárgult folt, . .

Felejtsük el az esti öntözést!

Részletek »

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.