Kategória
Szobanövények
Jelleg
Ápolás
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Az azáleám hűvösben tartom és most elkezdett bimbózni. kérem segitsen,hogy be vigyem-e melegebbre vagy maradjon hűvösben a virágzás érdekében?
Válasz
Az azálea (Rhododendron simsii vagy Azalea japonica) a világos, hűvös (16-18°C) helyet szereti, virágzása alatt is nyugodtan tartható hűvösben. Az elhervadt virágokat folyamatosan érdemes eltávolítani és a világoszöld, új hajtásokat sem árt lecsipni, ezáltal a hajtásnövekedés helyett a virágzásra fordítja energiáját. a virágzást elősegíti, ha virágos növények részére összeállított műtrágyával tápoldatozza. <p>Az elvirágzás után érdemes a hajtásokat visszavágni, ez a következő évi virágzást serkenti.

Fényigényes növény, de a tűző napot nem viseli el. Érzékeny a talaja kiszáradására és az alacsony páratartalomra. Ebben az esetben a levelek szinte megállíthatatlan lehullásával reagál.

Az elvirágzott növényeket a május végétől cserepestül a kert talajába süllyeszthetjük. Kora nyáron többször vágjuk vissza a növényeket. Átültetéshez használjunk azálea- vagy rhododendron-ültetőközeget, ha ilyen nem kapunk, használjuk más savanyú kémhatású virágföldet.
Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Szeretném megtudni az aprólevelű b. fikusz szaporítását.

Szaporításra legalkalmasabb időpont a tavasz, amikor a hajtási periódushoz megfelelő fényviszonyok is társulnak.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

óriásvirág

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.