Kategória
Szobanövények
Jelleg
Ápolás
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Van egy lantlevelű fikuszom, amit szeretnék valahogyan vagy elágazásra bírni, vagy pedig elkerülni, hogy alulról lehulljanak a levelei és mind magasabbra nőjön úgy, hogy vékony marad a szára. Úgy hallottam, ha visszavágjuk a növényeket, akkor megerősödik a száruk - én is ezt szeretném. Illetve jó lenne, ha dúsabbá válna. Gondoltam, 3 levelét levágom felül. Középen felül 2 kicsi hajtás levelet is hoz, azt is vissza gondoltam metszeni. A kérdés az lenne, hogy pontosan hol érdemes elvágni?
Válasz
Az idősebb lantlevelű fikusz-fajok maguktól is hajlamosak az elágazódásra, de ha ezt a folyamatot meg szeretnénk gyorsítani, a hajtásvég levágásával megtehetjük ezt. Érdemes azonban megvárni vele a tavaszt, mikor újra beindul intenzíven a növekedés. Fontos viszont, hogy párás környezetet biztosítsunk számára, permetezzük leveleit, cserepét állítsuk kavicságyra. (A levágott hajtásdarabot dugványként meggyökereztethetjük.) Levélhullást a huzat okozhatja, ugyanis az alacsony hőmérsékletet nem jól viseli.

Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Japán fűzfám és szivarfám nem hajt rendesen. . .

A problémának több gyökere is lehet, akár a táp is, de lehet a tavaszi nagy szárazság hatása, ami sok növényt nagyon megviselt. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Nem harapok!

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.