Kategória
Szobanövények
Jelleg
Betegség
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Mellékelek egy képet a növényemről. Sajnos nincs jó állapotban. Meg lehet menteni ezt a növényt még, egyáltalán mi a baja, nem öntözték, vagy túlöntözték? Az a problémám, hogy mintha kicsit meg lenne dűlve a cserepében, és olyan fakó színű a virágja. Nekem azt mondták, ennek a növénynek mindig legyen a tölcsérjében víz,(a virág alatti leveleknél), de mégsem szép piros a virág. Azon túl is kell locsolni, alulról is, vagy elég, ha oda mindig öntök vizet?
Válasz
Az Ön növénye a lándzsabunkó (Guzmania sp.) a broméliák közé tartozik. <p>A broméliafélék közös tulajdonsága, hogy a levélrozetta közepéből kifejlődő virágzat elnyílása után a tőlevélrózsa elpusztul. Nem kell viszont kidobnunk a növény, mivel ezzek egyidőben a tő mellett apró sarjak képződnek. Gondos ápolással (meleg, párás környezet, laza szerkezetű talaj, rendszeres locsolás) 2-3 év alatt ismét virágba borul.
<p>További érdekességeket olvashat e növényről alábbi cikkünkben:

Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Japán fűzfám és szivarfám nem hajt rendesen. . .

A problémának több gyökere is lehet, akár a táp is, de lehet a tavaszi nagy szárazság hatása, ami sok növényt nagyon megviselt. . .

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.