Kategória
Szobanövények
Jelleg
Ápolás
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Ősszel kaptam egy négy tőből álló papagájvirágot (Strelizia reginae). Az egyik tő levelein barna foltok jelennek meg (fotó mellékelve) és egy idő után teljesen elszáradnak. A másik tő új levelet hoz. Most egy gyengén fűtött szobában van, az ablak előtt. A kérdésem az lenne, mit tudnék kezdeni a virággal, hogy ne pusztuljon ki. Én arra gondoltam, hogy át kellene ültetni és esetleg azt az egy tövet különválasztani. Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel: Almási Tímea
Válasz
A barnuló, majd elszáradó leveleknek alapvetően három oka lehet, a kevés fény, a magas hőmérséklet vagy a vízhiány. A papagájvirágnál kucsfontosságú, hogy télen hűvös és jól megvilágított helyen tartsuk. Ilyenkor ritkábban, de tavasztól alaposan be kell öntözni, majd a következő öntözésig hagyjuk a földfelszínt kiszáradni.
<p>Amennyiben fiatal növényt kapott, tavasszal mindenképpen ültesse át. A fejlett növényeket azonban nem szabad átültetni, mert az évenkénti virágzáshoz fontos a kinőtt cserép.

Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Karácsonykor kaptam a medinillát, az elején csak elkezdtek lepotyogni a virágai. Azt hittem azért, mert vége a virágzási időszaknak, de az utóbbi időben szürkés foltok jelentek meg a leveleken. . .

A Medinilla kényes növény, nem könnyű tartani.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Napraforgó

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.