Kategória
Szobanövények
Jelleg
Ápolás
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Hogyan menthetném meg a szégyenlős virágomat?

Még ősszel vettem egy szégyenlősvirágot, amely nagyon sok kis bimbót hozott, s egy ideig szépen is fejlődött. Bár virágiat nem tudta mindig teljes mértékben kihozni, mert mielőtt teljesen kifejlődött volna, lepottyant, pedig tápoztam, és majd kétnaponta spriccolgattam, mert a távfűtéses lakásban elég száraz a levegő. Azonban szép, sok új hajtást hozott. Karácsony környékén elkezdtek hullani a levelei zölden. Levéve a csüngő virágtartóról láttam csak, hogy tocsog a vízben, és a levelei is sárgulnak, amit így felfüggesztve nem is vettem észre. Így tehát leöntöttem a vizet, és most már azóta nem is locsolom (ez a második hét). Azonban még mindig sárgul és potyog a levele, s a földje is nedves/nyirkos még. Nem tudom mit lehetne még tenni vele.
A válaszukat előre is köszönöm.
Válasz
Az Aeschynanthust nem könnyű lakásban gondozni, mivel tavasszal és nyáron állandóan kell permetezni, télen pedig pihentetni 13-15 ˚C-os hőmérsékleten, ritka öntözés mellett. Fontos, hogy jól megvilágított helyre tegyük, és elvirágzás után azonnal vágjuk vissza a szárat.
<p>Olvasónk által szemlétetett tünetek egyértelműen túlöntözésre utalnak, sajnos ilyenkor nem sok remény van a gyógyulásra. Mégis javaslom, tegyen egy utolsó kísérletet, lazítsa fel a növény talaját, ami segíti a felesleges vízmennyiség elvezetését.

Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Körtefámon a fiatal gyümülcskezdemények mellett újra virágokat hajt. Mi a teendőm vele?

Valószínűleg ez a mostani időjárás előidézett egy másodvirágzást

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Nem harapok!

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.