Kategória
Szobanövények
Jelleg
Ápolás
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Hogyan menthetném meg a szégyenlős virágomat?

Még ősszel vettem egy szégyenlősvirágot, amely nagyon sok kis bimbót hozott, s egy ideig szépen is fejlődött. Bár virágiat nem tudta mindig teljes mértékben kihozni, mert mielőtt teljesen kifejlődött volna, lepottyant, pedig tápoztam, és majd kétnaponta spriccolgattam, mert a távfűtéses lakásban elég száraz a levegő. Azonban szép, sok új hajtást hozott. Karácsony környékén elkezdtek hullani a levelei zölden. Levéve a csüngő virágtartóról láttam csak, hogy tocsog a vízben, és a levelei is sárgulnak, amit így felfüggesztve nem is vettem észre. Így tehát leöntöttem a vizet, és most már azóta nem is locsolom (ez a második hét). Azonban még mindig sárgul és potyog a levele, s a földje is nedves/nyirkos még. Nem tudom mit lehetne még tenni vele.
A válaszukat előre is köszönöm.
Válasz
Az Aeschynanthust nem könnyű lakásban gondozni, mivel tavasszal és nyáron állandóan kell permetezni, télen pedig pihentetni 13-15 ˚C-os hőmérsékleten, ritka öntözés mellett. Fontos, hogy jól megvilágított helyre tegyük, és elvirágzás után azonnal vágjuk vissza a szárat.
<p>Olvasónk által szemlétetett tünetek egyértelműen túlöntözésre utalnak, sajnos ilyenkor nem sok remény van a gyógyulásra. Mégis javaslom, tegyen egy utolsó kísérletet, lazítsa fel a növény talaját, ami segíti a felesleges vízmennyiség elvezetését.

Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Át lehet-e ültetni a levendulát ősszel nagy földlabdával?

Október közepéig a levendula nyugodtan ültethető/átültethető.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.