Kategória
Szobanövények
Jelleg
Betegség
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Virágomat kb. 3 hete vettem. Az eladó azt mondta, hogy 2 hetente kell öntözni, illetve bármilyen szobában tartható, akár hidegben, akár melegben. Ennek ellenére erősen el kezdett sárgulni és a levelei összepödörödnek. Mi a teendő ilyenkor? Én meleg szobában tartom, lehet, hogy ezt nem szereti, vagy többet kellene locsolnom? Illetve lenne még egy kérdésem a kaktuszok öntözésével kapcsolatban. Igaz az, hogy 2 havonta kell locsolni őket? Válaszukat előre is köszönöm.
Válasz
Valószínű, hogy a virágboltban hűvösebb volt és emellett magasabb a páratartalom, mint a meleg szobában, ezért inkább gyakoribb locsolást javasolnék. Kezdetnek érdemes egy vízfűrdőd adni a kókadó növénynek: kb fél órára egy lavor vízbe kéne állítani a növény, ami alatt fel tudja szívni magát vízzel, majd hagyni, hogy a felesleges víz kicsöpögjön, s utána visszaállítani a tálcájára. Ha úgy találja, hogy földje kiszáradt, újra lehet locsolni.

Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

A háromélű kutyatej nevű növényem az éleknél (közvetlenül a tüskéknél) teljesen elvékonyodott, szinte áttetsző lett. . .

A szobai klíma után a hirtelen tűző napsütést egyik növény sem viseli el gond nélkül. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Nem harapok!

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.