Jelleg
Betegség
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Balatoni nyaralo kertjerol lenne szo. Sajnos az utobbi evekben egyre kevesebbet jarunk le, igy a kert gondozasa csak a funyirasban nyilvanul meg. A fuvek folyamatosan atvettek mindenfele gazok, amelyek eloszor nem voltak zavaroak, mert eleinte fu-szeru gazok jelentek meg. Iden nyaron talan a sok csapadek miatt viszont oriasi terdigero parlagfuvel es egyeb gazzal lett tele a kert. A talaj magassagaban igazabol mar nincs is fu, nyiras utan inkabb csak sargas marad a fold. Vakondok is megjelentek a tisztan homokos foldben.
Van arra esely, hogy kis fenntartas mellett normalis kertet lehessen fenntartani? Van arra mod, hogy legalabb a felmeteres nagyon durva gazokat az ember tavol tarsa? Arra is gondoltam, hogy gyomirtoval befujni az egeszet, majd rotacios kapaval az egesz teruletet beforgani es ujrafuvesiteni.
Válasz
A fű rendszeres nyírásával valamelyest fenn lehet tartani egy egyensúlyi állapotot a fű és nem zavaró kisebb gyomok között. Azonban ha ez elmarad nagyon hamar a gyomok fognak győzedelmeskedni. Ez fog történni akkor is, ha most legyomírtózza és újrafüvesíti a kertet. Ha nem is jövőre, de 1-2 év múlva biztosan. A gyomirtó szerek ugyanis a gyommagvakat nem pusztítja el, csak az élő növényeket.
Megoldás lehet, ha megbíz valakit, hogy 1-2 hetente nyírja le a nyaralóban a füvet.
Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Hogyan kell gondozni a léggömbvirágot?

A léggömbvirág vagy hírharang (Platycodon grandiflorum) egy július-augusztusban virágzó évelő növény.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.