Jelleg
Betegség
Kérdező
Szakértő
Kérdés
Balatoni nyaralo kertjerol lenne szo. Sajnos az utobbi evekben egyre kevesebbet jarunk le, igy a kert gondozasa csak a funyirasban nyilvanul meg. A fuvek folyamatosan atvettek mindenfele gazok, amelyek eloszor nem voltak zavaroak, mert eleinte fu-szeru gazok jelentek meg. Iden nyaron talan a sok csapadek miatt viszont oriasi terdigero parlagfuvel es egyeb gazzal lett tele a kert. A talaj magassagaban igazabol mar nincs is fu, nyiras utan inkabb csak sargas marad a fold. Vakondok is megjelentek a tisztan homokos foldben.
Van arra esely, hogy kis fenntartas mellett normalis kertet lehessen fenntartani? Van arra mod, hogy legalabb a felmeteres nagyon durva gazokat az ember tavol tarsa? Arra is gondoltam, hogy gyomirtoval befujni az egeszet, majd rotacios kapaval az egesz teruletet beforgani es ujrafuvesiteni.
Válasz
A fű rendszeres nyírásával valamelyest fenn lehet tartani egy egyensúlyi állapotot a fű és nem zavaró kisebb gyomok között. Azonban ha ez elmarad nagyon hamar a gyomok fognak győzedelmeskedni. Ez fog történni akkor is, ha most legyomírtózza és újrafüvesíti a kertet. Ha nem is jövőre, de 1-2 év múlva biztosan. A gyomirtó szerek ugyanis a gyommagvakat nem pusztítja el, csak az élő növényeket.
Megoldás lehet, ha megbíz valakit, hogy 1-2 hetente nyírja le a nyaralóban a füvet.
Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Kertünkben a cserjék között fedeztük fel ezt a virágzó növényt. . . .

Telt virágú gránátalma

Részletek »

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.