Betegség Jelleg

Kérdező:

Szakértő:

Kérdés:
Balatoni nyaralo kertjerol lenne szo. Sajnos az utobbi evekben egyre kevesebbet jarunk le, igy a kert gondozasa csak a funyirasban nyilvanul meg. A fuvek folyamatosan atvettek mindenfele gazok, amelyek eloszor nem voltak zavaroak, mert eleinte fu-szeru gazok jelentek meg. Iden nyaron talan a sok csapadek miatt viszont oriasi terdigero parlagfuvel es egyeb gazzal lett tele a kert. A talaj magassagaban igazabol mar nincs is fu, nyiras utan inkabb csak sargas marad a fold. Vakondok is megjelentek a tisztan homokos foldben.
Van arra esely, hogy kis fenntartas mellett normalis kertet lehessen fenntartani? Van arra mod, hogy legalabb a felmeteres nagyon durva gazokat az ember tavol tarsa? Arra is gondoltam, hogy gyomirtoval befujni az egeszet, majd rotacios kapaval az egesz teruletet beforgani es ujrafuvesiteni.


Válasz:
A fű rendszeres nyírásával valamelyest fenn lehet tartani egy egyensúlyi állapotot a fű és nem zavaró kisebb gyomok között. Azonban ha ez elmarad nagyon hamar a gyomok fognak győzedelmeskedni. Ez fog történni akkor is, ha most legyomírtózza és újrafüvesíti a kertet. Ha nem is jövőre, de 1-2 év múlva biztosan. A gyomirtó szerek ugyanis a gyommagvakat nem pusztítja el, csak az élő növényeket.
Megoldás lehet, ha megbíz valakit, hogy 1-2 hetente nyírja le a nyaralóban a füvet.


Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »