Kérdés

Ha teát szeretnék készíteni a meggy szárából, akkor csak a zöldet szedjem le, vagy leszedhetem azt is, amelyik már bebarnult; továbbá frissen főzhetek- e belőle, vagy mindenképpen szárítást igényel.

Válasz

Kedves Érdeklődő!


 


Érdemes megszárítani a meggy szárát fogysztás előtt. Szárítás után fogysztható, csak a szép zöldet szedje, ne a barnát.


A meggy terméskocsánya káliumsókat, nyálkaoldó anyagot, szívműködést serkentő anyagot tartalmaz. Főleg vesekőbetegségben, húgyhólyaghurutban, vesemedence gyulladásban javasolt.
Készíthetünk belőle vizelethajtó teát:


Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Sövény áttelepítése után gyengén fejlődik, mivel serkenthetnék az öntözésen kívül?

Ami nagyon fontos egy ültetés kapcsán, hogy segítsük a növény hajszálgyökér képződését

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Meleg igérete

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.