Kérdés

Ha teát szeretnék készíteni a meggy szárából, akkor csak a zöldet szedjem le, vagy leszedhetem azt is, amelyik már bebarnult; továbbá frissen főzhetek- e belőle, vagy mindenképpen szárítást igényel.

Válasz

Kedves Érdeklődő!


 


Érdemes megszárítani a meggy szárát fogysztás előtt. Szárítás után fogysztható, csak a szép zöldet szedje, ne a barnát.


A meggy terméskocsánya káliumsókat, nyálkaoldó anyagot, szívműködést serkentő anyagot tartalmaz. Főleg vesekőbetegségben, húgyhólyaghurutban, vesemedence gyulladásban javasolt.
Készíthetünk belőle vizelethajtó teát:


Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Már kialakított virágos kert tápanyag utánpótlására mi a legjobb megoldás?

Nagyobb áruházakban kapható szerves trágya különböző zsákos kiszerelésben

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

szorgoskodó

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.