Kérdező
Szakértő
Kérdés
Feleségem munkahelyén kidobásra ítélt, nagyon rossz állapotban lévo dísznövényt hazavittük és átültettem, leanderként kezeltem. Kinn, a kertben szépen magához tért, rengeteg új levelet hozott, de a teleltetést a többi leandertol eltéroen rosszul viselte. Megint alig volt levele tavaszra, csak mostanában tért magához a muskátlitápnak, öntözésnek köszönhetoen.
De ma azt hiszem rájöttem, (a neten mászkáltam és eközben akadtam rá) hogy ez nem is leander, hanem egy Ficus ali névre hallgató fikusz-féleség.
Tévednék? És ha ez tényleg fikusz, akkor hogyan kezeljem? Láthatólag jól érzi magát most, de télen helyesebb volna a nappaliban tartani, ugye?
Válasz
A két növény valóban hasonlít egymásra, tartásuk anniyban külnbözik, hogy a Ficus valójában szobanövény, bár nyáron szeret a szabadban tartózkodni. Télen 13 C-nál melegebb szobában érzi jól magát. Hirtelen levélhullást okozhat az alacsony téli hőmérséklet, a kevés fény, a túl sok tápanyag vagy a huzat is.

Kapcsolódó információk:

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Tujáim alul, bentről kifelé haladva elkezdtek sárgulni. . .

Sajnos a tujáknak az utóbbi években egyre több kártevője és kórokozója van, amelyek megjelenése tipikusan az élettanilag hátrányos helyzetű növényállományban fokozott.

Részletek »

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.