Jelleg
Betegség
Kérdező
Szakértő
Kérdés
A leanderem levelei lefelé ívesen elhajoltak, hullanak. A színe nem változott, kártevőt nem találok rajta. A helyet kedveli, tavaly gyönyörű volt itt - napos, déli terasz, sőt ezidáig az idén is szépen fejlődött. A bimbók eddig nem hullottak, igen sok virág várható.
Más: A hibiszkuszt május elején kaptam, kis fává nevelt formában, sok virággal. Mostanra néhány bimbó lehullik - mellette azért folyamatosan virágzik- a lombozata összeesett, néhány sárga levél is megjelent - ez is meleg, déli teraszon áll. Öntözöm naponta-kétnaponta, tápoldatozom is.
Válasz
Annak oka, hogy a leander levelei lehullnak lehet egyrészt az is, ha túl kevés vizet kap, másrészt pedig, ha túlöntözi. Ilyenkor bőségesen kell öntözni, de a pangó vizet nem szereti.
<p>Próbáljon meg gondoskodni a hibiszkusz számára kedvező feltételekről. A hibiszkusz a világos, meleg, de szellős helyet kedveli. A leanderhez hasonlóan nyáron bőségesen kell ezt is öntözni, de a pangó vizet a hibiszkusz sem szereti.
Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Még több kérdés és válasz »

Édenkertész válaszol

Két évvel ezelőtt tavasszal ültettem rózsát a kertembe, amelyek nagyon hamar gyönyörűenvirágozni kezdtek. Tavaly viszont alig volt rajta 1-2 virág. . .

A helyzet az, hogy minden bizonnyal az okozza a problémát, hogy nem merte eléggé megmetszeni a rózsáit.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.