-
Gépjárművezető ('B+E' / 'C+E') munkatárs
-
könyvelő, bérszámfejtő
-
Futár
-
Pénzügyi tanácsadó
-
Autóalkatrész értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Műszaki ügyintéző
-
CNC maró / fúró programozó
2024. 09. 30
-
Személygépjármű Munkafelvevő | Pécs
2024. 10. 03
-
Vagyonőr
2024. 10. 03
-
15 napos alkalmi munka-Nagykanizsa
2024. 10. 04
-
Betanított fröccsöntő operátor-Gyál (BP_II_030301)
2024. 10. 04
-
Villanyszerelő
2024. 10. 04
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Akácvirágból is lehet szörpöt főzni. Így állj neki! Mutatjuk a bombabiztos receptet!
Mire jó az akácvirág?
Az akácfa virágait használják a népi gyógyászatban. A virágokból készült tea vagy kivonat enyhe hashajtóként és izzasztóként használható. Az akácfa virágai a hagyományos gyógyászatban is alkalmazhatók torokfájás, köhögés és megfázás kezelésére.
Ha az akácvirág illatát is meg szeretnénk őrizni az év hátralévő részére, érdemes ezt is üvegbe zárnunk, és nyáron hűsítő frissítőként kortyolgatnunk! A menet ugyan az, mint a jól bevált bodzaszörp receptnél:
Akácvirág szörp recept
20 nagyobb akácvirágzat, 4 kg cukor, 6 liter víz, 5 db citrom, 10 dkg citromsav, 1 kávéskanál nátrium-benzoát (tartósítószer)
A virágok gyűjtésekor a teljesen kinyílt virágfüzéreket keressük. A forgalmas utakat ugyancsak kerüljük el, hiszen a kipufogógázokból származó anyagok felhalmozódnak a növényekben. Ha összegyűjtöttük a 20-25 virágot és a hozzávalókat, kezdődhet a főzőcskézés.
Tegyünk fel forrni 5 liter vizet, amelyben keverjünk el 3,5 kg cukrot. A maradék fél kg cukrot karamellizáljuk egy edényben, majd ha kész, öntsünk rá 1 liter vizet. Ne ijedjünk meg, amikor a hideg víz hatására a karamellizált cukor megkeményedik, hiszen tovább melegítve hamarosan feloldódik a vízben. A cukros leveket öntsük össze, és együtt forraljuk fel. Miután kihűlt a szirup, tegyük bele az akácvirágokat, a felkarikázott citromot, a citromsavat és a tartósítószert. 4-5 napig hagyjuk összeérni az ízeket, ezalatt rendszeresen kevergessük. Szűrés után öntsük tiszta üvegekbe. Ízlés szerint 1:6 - 1:7 arányban vízzel vagy szódával hígítva egész évben fogyasztható.
Palacsinta tésztás módszerrel bundázva is érdemes megkóstolni: