-
Kompresszor és vákuumszivattyú szerviztechnikus/karbantartó
-
Betonmixeres Sofőr
-
Főkönyvi könyvelő
-
Kőműves, Gipszkartonos, Vízvezeték szerelő Álláslehetőség
-
TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKATÁRS
-
Árukiadó - raktáros kollégát keresünk
-
KERESKEDELMI MUNKATÁRS
-
Konyhai kisegítő, csomagoló munka nyugdíjasoknak (WHC07614)
2022. 05. 14
-
Hegesztő (WHC01783)
2022. 05. 13
-
Kitting műszakvezető
2022. 05. 13
-
Repülőtéri poggyászkocsi rendező munkatárs - Liszt Ferenc Repülőtér (BP_II_020405)
2022. 05. 16
-
Szerszámelőkészítő-Nagykanizsa (AIDe_2021_10_01_01)
2022. 05. 16
-
Targoncakezelő munkatárs - Nagykanizsa (NK_II_012403)
2022. 05. 16
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Nem a reklámra gondolunk, hanem a régi császármorzsa receptre, amikor még nem lehetett az alapport megvásárolni és igazi, tartósító és ízfokozó mentes finomsággal csillapíthattuk édességvágyunkat. Most ez a recept következik!
A császármorzsa elkészítése
Hozzávalók:
- 2,5 dl liszt
- 2,5 dl gríz (búzadara)
- 5 dl l tej
- 4 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 evőkanál olaj
A szószhoz:
- 1 kg meggy
- 3 evőkanál cukor
- 2 dkg sütőmargarin
- 1/2 kávéskanál fahéj
- 4-5 dl meggylé,
- vörösbor vagy víz
Elkészítés:
A morzsához a lisztet, a darát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat simára keverjük a tej felével, majd hozzákeverjük a maradék tejet, és az egészet 1 órára a hűtőbe tesszük. Így a daraszemek jól megdagadnak, ettől lesz majd morzsás. Közben elkészítjük a szószt. A meggyeket kimagozzuk. Egy lábosban felolvasztjuk a margarint, majd rádobjuk a meggyet és az összes többi hozzávalót. Kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük a meggyet. Az egészet egy turmixgépbe öntjük, simára turmixoljuk.
![]() |
Egy mély teflonserpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat. Közben felverjük a félretett tojásfehérjét habnak, és hozzákeverjük a hűtőben pihentetett tésztához. Ha az olaj már forró, akkor az egész tésztát beleöntjük. Ha barna kérget kapott a külseje, akkor favillával elkezdjük átforgatni. Ezt kell addig forgatni, amíg már egy pici folyós rész sincs benne. Az elkészült császármorzsát a meggylekvárral tálaljuk.