Hibiszkusz puncs
A hibiszkusz puncs nem a leggyakrabban fogyasztott innivalók közé tartozik, ezért nyűgözd le a vendégeid egy ízletes virág ihlette itallal. Színének és édes-savanykás áfonyaszerű aromájának köszönhetően tökéletes kiegészítője egy kerti partinak.

Hogyan készül a hibiszkusz puncs?

 

Hozzávalók:

  • 4 liter víz
  • 2 csésze szárított hibiszkusz virág hüvely
  • 2 csésze kristálycukor

 

hibiszkusz-ital

A hibiszkusz puncs tálalásakor ne használjunk világos színű asztalterítőt

 

A hibiszkusz puncs elkészítése:

  • Tedd a vizet és a száraz hibiszkuszt egy edénybe, majd  helyezd be a sütőbe (ne alumínium edényt használj). Fedd le, és hagyd állni legalább 2 órát.
  • Vedd le a fedőt róla, és tedd oda forrni. Csökkentsd a hőfokot, és hagyd 6-8 percig tovább főni.
  • Töltsd át egy szitán, majd dobd ki a szilárd darabokat. Add hozzá a cukrot, és addig kavard, amíg el nem olvad. Hűtsd le jól.
  • Töltsd kis koktél poharakba, amikben jégkockák vannak. Díszítsd ízlés szerint.


Jó tudni: A hibiszkusz C-vitaminban gazdag, ezért gyakran készítenek belőle lekvárt, zselét és mártást.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Miért potyognak le citromfáról az apró terméskezdemények?

Az első két évben célszerű az irányított gyümölcs-, illetve virágritkítás.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Találkozás

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.