Hibiszkusz puncs
A hibiszkusz puncs nem a leggyakrabban fogyasztott innivalók közé tartozik, ezért nyűgözd le a vendégeid egy ízletes virág ihlette itallal. Színének és édes-savanykás áfonyaszerű aromájának köszönhetően tökéletes kiegészítője egy kerti partinak.

Hogyan készül a hibiszkusz puncs?

 

Hozzávalók:

  • 4 liter víz
  • 2 csésze szárított hibiszkusz virág hüvely
  • 2 csésze kristálycukor

 

hibiszkusz-ital

A hibiszkusz puncs tálalásakor ne használjunk világos színű asztalterítőt

 

A hibiszkusz puncs elkészítése:

  • Tedd a vizet és a száraz hibiszkuszt egy edénybe, majd  helyezd be a sütőbe (ne alumínium edényt használj). Fedd le, és hagyd állni legalább 2 órát.
  • Vedd le a fedőt róla, és tedd oda forrni. Csökkentsd a hőfokot, és hagyd 6-8 percig tovább főni.
  • Töltsd át egy szitán, majd dobd ki a szilárd darabokat. Add hozzá a cukrot, és addig kavard, amíg el nem olvad. Hűtsd le jól.
  • Töltsd kis koktél poharakba, amikben jégkockák vannak. Díszítsd ízlés szerint.


Jó tudni: A hibiszkusz C-vitaminban gazdag, ezért gyakran készítenek belőle lekvárt, zselét és mártást.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Két évvel ezelőtt tavasszal ültettem rózsát a kertembe, amelyek nagyon hamar gyönyörűenvirágozni kezdtek. Tavaly viszont alig volt rajta 1-2 virág. . .

A helyzet az, hogy minden bizonnyal az okozza a problémát, hogy nem merte eléggé megmetszeni a rózsáit.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.