Virsli és főzőkolbász nélkül nincs kerti partizás

A borjú, sertés, baromfi virslik és főzni való kolbászok a legkedveltebb hústermékek. Sokáig elállnak, hihetetlenül finomak és gyorsan, változatosan készíthetők el.

A karcsú, roppanós és mini virslik a gyerekek nagy kedvencei. Születésnapi zsúrok és piknikek ételei, kiváló partifalatok. Ehhez képest a főzőkolbászt inkább az erősebb ízvilágot kedvelő felnőttek szeretik különféle egytálételekben vagy magában csípős mustárral és friss kenyérrel. Ne mondd, hogy nem kívántad meg!

Egyszerűtől az ínyenc virsliig

Ha van otthon virsli, nem kell kétségbe esni, ha váratlanul vendégek toppannak be. Ehetjük főzve, sütve, grillezve, tésztába, baconbe, sajtba tekerve, vagy ehetjük hotdogként is, friss kiflibe töltve. Számos egyszerűen elkészíthető leveshez is használhatjuk ezt a sokoldalú, magas hústartalmú, karakteres ízű húsételt, amivel bármilyen salátát vagy tésztát is laktatóbbá varázsolhatunk.

A finomra darált húsból készülő, enyhén füstölt virsli igazi aduász. Utánozhatatlan íze és állaga laktóz- és gluténmentes is lehet, ezért különféle diétákba is jól beilleszthető. Persze nem az adalékanyaggal dúsított, vizezett virsliről, hanem a valódi, jó minőségű, igazi húsból készült virsliről mondhatjuk csak ezt el, ami viszont tényleg megérdemli az ínyenc jelzőt.

A virsli a gyerekek kedvence

A roppanós virsli többnyire csirke- és sertéshúsból készül. Hőkezeléssel nyeri el utánozhatatlan, füstös ízét. Ehető juh- vagy kollagénbélben kerül a boltokba, ami csak gyors melegítést igényel. Az idénynek megfelelő friss zöldségekkel gyors és ínycsiklandó vacsorát varázsolhatsz belőle az asztalra. Csak arra vigyázz, ne durranjon ki. Ha úgy látod, nem bírja a forró vizet, vágd ketté, hogy a fölös levegő távozhasson. Így gusztusos marad akkor is, ha hagyod a vízben kihűlni.

parti.

A nem ehető műbélbe csomagolt virslik főzés előtt hámozást igényelnek, emiatt lettek az utóbbi időben népszerűek a gyorsan elkészíthető hámozott kölyökvirslik. Ezek a magas hústartalmú mini virslik alacsonyabb sótartalom mellett is garantálni tudják a változatlan ízélményt.

Füstölt főzőkolbászos ételek

A virslinél kicsit vastagabb és sokszor darabosabb főzőkolbász szintén magas hústartalommal bír, jellegzetes ízét erősebb fűszerezése adja. Készülhet csemege vagy csípős ízben, paprikásan is, ami lecsós, paprikás egytálételekbe főzés során sokat tesz hozzá az ízekhez. A főzni való kolbász enyhén füstölt, fűszeres, szárazabb kolbászfajta, amihez savanyúság dukál. Többféle variációja terjedt el, amelyeket a KolbászPosta.hu kínálatában is megtaláltok.

Sokaknak a debreceni puha kenyérrel, mustárral az igazi. A cserkészkolbász virsli vastagságú, szárítva érlelt, bükkfán füstölt vékonykolbász. A krinolin is sertéskolbász, ami főzelékek mellé feltétnek vagy rakott ételek összetevőjeként is jól vizsgázik, míg a lecsókolbász egy bográcsból sem hiányozhat.

értékelés