Katalin napi Disznóvágás és Kolbásztöltő verseny Vonyarcvashegyen
Eötvös Károly Általános Iskola, Vonyarcvashegy
2014.11.22 - 2014.11.23
A hagyományok ápolásával, s természetesen finom falatokkal elevenítik fel a régi falusi disznóvágásokat. A napot házi pálinkával kezdik, majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása kerül sorra, melyen tetszés szerint bárki részt vehet. Reggelire hagymán pirított friss vért, resztelt májat, savanyúsággal és kenyérrel tálalnak fel. Mindkét nap lehetőség van kóstolásra. Hurka, kolbász, sült császár, savanyúság vagy toros káposzta a kóstoló kínálata.
A nap házi pálinkával kezdődik, majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása kerül sorra, melyen tetszés szerint bárki részt vehet.
Reggelire hagymán pirított friss vért, resztelt májat, savanyúsággal és kenyérrel tálalnak fel. Vendégeink a disznósajt, májas-véres hurka, házi kolbász és házi tepertő készítésének rejtelmeit leshetik el, közben harmonikaszó gondoskodik a megfelelő hangulatról.
Déltől kóstolási lehetőség: 990 Ft (hurka, kolbász, sült császár, savanyúság, vagy toros káposzta).