5011. Milyen íze van a licsinek?
A téli szezonban előbb-vagy utóbb feltűnik a boltok polcain ez a pirosas, ráncos héjú kis tojás alakú gyümölcs.
A téli szezonban előbb-vagy utóbb feltűnik a boltok polcain ez a pirosas, ráncos héjú kis tojás alakú gyümölcs.
Egy költözködés során igyekszünk mindent alaposan becsomagolni és bedobozolni, hogy semmit se felejtsünk a régi lakásban. A tárgyaknál kis logisztikázással megoldható, hogy a lehető legtöbb minden beférjen a különböző méretű dobozokba, azonban a növényeknél már nem ilyen egyszerű a helyzet. Aki többször is költözött élete során, az pontosan tudja, hogy mennyire nehéz a szobanövényeket úgy az új helyre áttelepíteni, hogy ne okozzunk károsodást, és lehetőleg életben maradjanak.
Az etetőanyagok kiválasztásának fontosságát meglepően sok horgász értékeli alul. Pedig egész egyszerűen lehetetlenség tartósan eredményesnek lenni anélkül, hogy a halak számára valóban vonzó csalogató anyagot alkalmaznánk.Cikkünkben három bevált etetőanyag családra hívjuk fel a figyelmet, amelyeket alkalmazva nagyszerű esélyünk nyílhat a bőséges halfogásra.
Amikor egy társasház építése vagy egy épület külsejének a felújítása zajlik, akkor kifejezetten gyakran láthatunk a környezetében gurulóállványt. Természetesen ez nem a véletlen műve, hiszen az ilyen jellegű kivitelezési munkákat végző szakemberek előszeretettel használják ezt az eszközt.
A lakásfelújítás nem kis feladat, hiszen már egy kisebb átalakítás is sok pénzbe kerülhet, és kosszal, felfordulással jár. Ha építkezünk vagy felújítjuk otthonunkat, akkor biztosan szembesülünk azzal, hogy nehezen vagy alig lehet megfelelő embert találni a szakmunkák elvégzésére. Szerencsére azonban lehetőségünk van arra is, hogy a kisebb és egyszerűbb felújítási munkákat mi magunk végezzünk el. Ha lakásunk megújítása a cél, akkor ezt a bútor, ajtó, csempe, üveg, de akár a padlófelületek burkolásával is könnyedén elérhetjük. Ne a klasszikus burkolásra gondoljunk, hanem a sokoldalú, öntapadós fólia alkalmazására!
Kedves Boldog Ferencné! Homokos talajon rendszeresen, nyári időszakban naponta kell öntözni. A meleg, csapadékmentes napokon 10-15 liter vízre van szükség. Nem igazán lehet túlöntözni homokon a cseresznyét, ettől nem kell tartani. A foltok a leveleken a blumeriella nevű gomba jelei. Permetezze le Topas, vagy Score nevű szerrel. Egyáltalán nincs rossz bőrben a fa, nem kell aggódni. Az ág lekötözés bevett gyakorlat. Figyeljen, hogy a kötözőanyag ne nőhessen bele a fába. Az ősz beállta után leveheti a kötözést, addigra már rögzülni fog az ág. Tavasszal a rügypattanás után meg kell metszeni a fát. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Kedves Nagy Józsefné! Minél nagyobb a cserép, annál jobb, de érdemes legalább 25 centiset venni. Fontos, hogy az alján legyen lyuk, amelyen keresztül a víz tud távozni. Ősszel az első fagyokig bármikor elkészítheti. Tulipán, nárcisz, gyönygyike, császárkorona, jácint, krókusz mind mehet cserépbe. Figyelmébe ajánljom a következő videónkat is: Ami ezzel a témával foglalkozik. Üdv, Édenkertész
Üdvözlöm! A kép alapján nem tűnik betegnek a fa, a leveleinek egészséges a színe, tehát nincs nagy baj. Jövő tavasztól bőséges öntözést javaslok főleg nyáron. Ilyenkor naponta, 2 naponta kapjon 15-20 liter vizet. Emellett nitrogné műtrágyát adjon neki 3 hetente. 10 liter vízben oldjon fel 2 evőkanálnyi mennyiséget. A tápoldatozást folytassa egészen augusztus elejéig. El kell, hogy induljon a fa fejlődése. Sok sikert! Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Homoktalaj beművelés, komposzt beleforgatása lazító hatással van a talaj felső rétegére. Amennyiben nem történik talajművelés, akkor rendszeres szerves anyag használat megváltoztatja idővel a felső talajszerkezetet. Molnár Gábor Éva kertészmérnök
Kedves Cate! A képen látható tök sütőtök és takarmánytök egyaránt lehet, sőt akár gömb cukkini is, vagy akár ezek hibridje is. Mivel a fajta nem ismert, így úgy vélem, egy "magától kelt" növényről lehet szó. Az, hogy ehető tök-e vagy sem sajnos kép alapján nem eldönthető, viszont tapasztalati úton lehet megállapítani, ugyanis a takarmánytökök, halloween tökök keserűek, így a termést megsértve, megkóstolva rögtön megtudjuk, hogy fogyasztható kategóriába tartozik-e vagy sem. Üdv, Megyeri Szabolcs