5686. Mikor lehet kiültetni a paprika palántát? Itt a válasz!
Ahogy egyre melegebbek lesznek a nappalok, és ha már szépek a melegben tartott palántáink, felmerülhet bennünk a kérdés: mikor ültethetjük ki. Mutatjuk!
Ahogy egyre melegebbek lesznek a nappalok, és ha már szépek a melegben tartott palántáink, felmerülhet bennünk a kérdés: mikor ültethetjük ki. Mutatjuk!
Lakott területen elsősorban a varjúfélék, különösen a dolmányos varjak április végétől induló, és akár június közepéig tartó fiókareptetésekor számíthatunk egyesek számára félelmet keltő madártámadásokra – hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Csodálatos helyszínen, a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyparkban rendezik meg a virágkedvelők egyik kedvenc eseményét, a 17. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat. A kiállításra és vásárra minden érdeklődőt szeretettel várnak június 4-e és június 6-a között.
A májusban érő spárga igazán különleges évelő zöldség, amire megéri várni. Egy kifejlett tőről akár húsz éven keresztül is szüretelhetjük tavasszal a sípokat. Mutatjuk, mire kell figyelni.
A komposztálóban gyakran találkozni a bundásbogár lárvájával. A lárva ártalmatlan, de a kifejlett bogár teljesen le tudja rágni a gyümölcsfák virágait.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.