5996. Bougainvillea (murvafürt) teleltetése: ezekre kell figyelni
A bugainvilleát (murvafürt) is teleltetni kell, azonban ahhoz, hogy sikerrel járjunk, néhány apróságra oda kell figyelnünk.
A bugainvilleát (murvafürt) is teleltetni kell, azonban ahhoz, hogy sikerrel járjunk, néhány apróságra oda kell figyelnünk.
Valamiért sokan azt hiszik, hogy a facsemetéket, gyümölcsfákat tavasszal ideális elültetni, pedig épp ellenkezőleg: még a fagyok beállta előtt, ősszel van itt az ideje.
A füstölt fűszerpaprika a magyar konyha csimborasszója. Fűszervilágunkat a só, bors, pirospaprika pillére tartja, de ha a sima fűszerpaprikát füstöltre cseréled, a végeredmény magyar népmesébe illő lesz. A füstölt ízzel ugyanis megadod az ételnek a fűszerpaprika tüzességét, de mellécsempészed a szabad tűzön készült étkek füstösségét is.
Kifejezetten fontos a kiegyensúlyozott, egészséges életmód, de ha csak egy röpke időre is szállunk ki a mókuskerékből, és töltünk el Karintiában egy kis időt egy wellness-szállodában, már rengeteget tettünk egészségünkért.
Felelős állattartóként fontos kedvencünk egészségére is mindig gondolni. Az, hogy állatunk mentálisan és fizikálisan is jól érezze magát, sokban múlik azon, hogy mi hogyan gondoskodunk róla. Bármelyik állat is került hozzánk közelebb, a gazdájaként természetes, hogy a legjobb dolgokkal szeretnénk ellátni őt, így van ez a lótulajdonosok esetében is.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.