6396. 3 ehető gomba, amit télen is lehet gyűjteni
Nemcsak ősszel lehet gombákat gyűjteni, hanem télen is. Mutatjuk, melyiket!
Nemcsak ősszel lehet gombákat gyűjteni, hanem télen is. Mutatjuk, melyiket!
Az asztali számítógépek a mindennapjaink részévé váltak, hiszen szórakozáshoz, a tanuláshoz és a munkavégzéshez is fontos eszközt jelentenek. A kérdés csak az, hogy milyen igényeink, elvárásaink vannak és ezek alapján melyik mellett érdemes dönteni.
Az év vége a kerti szezon tekintetében egy csendesebb időszak, kevesebb teendővel, így van rá idő, hogy átadjuk magunkat az adventi hangulatnak.
Az esővíz gyűjtéséhez sokan használnak IBC-tartályt. Mutatjuk, hogyan lehet őket teleltetni.
A Széchenyi Kártya Program már évek óta kínál különböző pénzügyi megoldásokat, támogatást a vállalkozások számára. Ilyen volt például a Széchenyi Kártya Program Plusz, valamint a Széchenyi Kártya Program GO! is, amelyek sikeresen enyhítették a pandémia okozta gazdasági krízist a mikro- és középvállalatok számára. Most pedig itt a program újabb verziója, a Széchenyi Kártya Program MAX. Jelen cikkünkben ismertetjük, hogy a program mely hitelterméke használható céges napelemrendszer telepítésére és hogy hogyan, mennyi idő alatt térül meg a beruházás.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.