6501. Rangos nemzetközi díjat nyert a Folly
Nem először kapta meg a Folly ezt a rangos, nemzetközi díjat.
Nem először kapta meg a Folly ezt a rangos, nemzetközi díjat.
Az a szép zöld gyep – a mondás, ami legendássá vált, és aminek a tartalma a mai napig jelentős. Mert valahol titkon a legtöbben vágyják a rendezett, ápolt kertet, s vele együtt a gyepszőnyeget. Igen ám, de aki már mélyebben beleásta magát a témába, vagy szerzett gyakorlatot, az tudja, hogy a fűgondozás nem egyszerű, pláne nem prémium megvalósításban. Viszont akad egy megoldás, ami látványos, ami vonzza a tekinteteket, ami gyönyörű, mégsem jár együtt az ápolása idegeskedéssel. Hogy mire gondolunk? Mutatjuk!
A következő napokban nagyot fordul az időjárás. A virágzó gyümölcsfákra a legnagyobb veszélyt az éjszakai fagyok jelentik. Mutatjuk, hogyan lehet megmenteni a gyümölcstermést!
A tulipán az egyik legkedvesebb, legnépszerűbb tavaszi hagymás. Döbbenetes, hogy milyen drága volt ez a ritka példány.
Nagy fába vágja a fejszéjét az, aki saját maga szeretné felépíteni otthoni medencéjét. Ha valaki még soha nem tett ilyet, nem ásott egy hatalmas gödröt, annak egy kicsit ijesztő lehet az a sok-sok munka, ami ezzel jár. De ha lépésekre bontjuk, máris átláthatóbbá válik az egész.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.