6876. A cukkinit helyre vetjük vagy palántázzuk?
Még arrébb van május közepe, ezért felmerülhet bennünk, hogy a cukkinit csak helyre vethetjük vagy palántázhatjuk is?
Még arrébb van május közepe, ezért felmerülhet bennünk, hogy a cukkinit csak helyre vethetjük vagy palántázhatjuk is?
A nyár beköszöntével a vendéglátóipari egységeknek különös figyelmet kell fordítaniuk a kerti területeikre, hogy a vendégek számára vonzó és kényelmes helyszínt biztosítsanak a szabadtéri étkezéshez és pihenéshez. A kert díszítése és a termékek megjelenítése alapvető fontosságú ebben az időszakban, és az alábbiakban összegyűjtöttük, hogyan készülhet fel egy vendéglátó egység a nyári kerti vendéglátásra.
A botanikus kertek olyan különleges helyek, ahol a természet csodái és a tudományos kutatás találkozik. Ezek a kertek nem csupán gyönyörű növények és virágok tárházai, hanem fontos kutatóközpontok is, ahol botanikusok tanulmányozzák a flóra fejlődését, genetikáját és ökológiai szerepét. Világszerte népszerűek, hiszen lehetőséget biztosítanak a látogatóknak, hogy közelebbről ismerjék meg a bolygónk különféle ökoszisztémáit, és felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.
Ha szeretnéd a lakásodban a tereket otthonosan berendezni, akkor lehet, hogy az angol vidéki vagy ahogy azt a szakmai berkekben emlegetik, az angol cottage stílus ideális választás lehet a számodra.
A gyümölcsök a természet édes ajándékai, amelyek nemcsak ízlelőbimbóinkat gyönyörködtetik, hanem az egészségünkhöz szükséges alapvető vitaminokkal és tápanyagokkal is ellátnak minket. Minden egyes gyümölcsfajta a vitaminok és egyéb jótékony hatású vegyületek egyedi profilját hordozza, hozzájárulva a különböző egészségügyi előnyeikhez. A bonanza nyerőgép világában is gyakran megjelenő gyümölcsök tehát több jótékony előnnyel is rendelkeznek. Ha megértjük, hogy mely gyümölcsök tartalmaznak bizonyos vitaminokat, az segíthet étrendünket úgy alakítani, hogy az jobban megfeleljen táplálkozási igényeinknek.
Kedves Boldog Ferencné! Homokos talajon rendszeresen, nyári időszakban naponta kell öntözni. A meleg, csapadékmentes napokon 10-15 liter vízre van szükség. Nem igazán lehet túlöntözni homokon a cseresznyét, ettől nem kell tartani. A foltok a leveleken a blumeriella nevű gomba jelei. Permetezze le Topas, vagy Score nevű szerrel. Egyáltalán nincs rossz bőrben a fa, nem kell aggódni. Az ág lekötözés bevett gyakorlat. Figyeljen, hogy a kötözőanyag ne nőhessen bele a fába. Az ősz beállta után leveheti a kötözést, addigra már rögzülni fog az ág. Tavasszal a rügypattanás után meg kell metszeni a fát. Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Kedves Nagy Józsefné! Minél nagyobb a cserép, annál jobb, de érdemes legalább 25 centiset venni. Fontos, hogy az alján legyen lyuk, amelyen keresztül a víz tud távozni. Ősszel az első fagyokig bármikor elkészítheti. Tulipán, nárcisz, gyönygyike, császárkorona, jácint, krókusz mind mehet cserépbe. Figyelmébe ajánljom a következő videónkat is: Ami ezzel a témával foglalkozik. Üdv, Édenkertész
Üdvözlöm! A kép alapján nem tűnik betegnek a fa, a leveleinek egészséges a színe, tehát nincs nagy baj. Jövő tavasztól bőséges öntözést javaslok főleg nyáron. Ilyenkor naponta, 2 naponta kapjon 15-20 liter vizet. Emellett nitrogné műtrágyát adjon neki 3 hetente. 10 liter vízben oldjon fel 2 evőkanálnyi mennyiséget. A tápoldatozást folytassa egészen augusztus elejéig. El kell, hogy induljon a fa fejlődése. Sok sikert! Üdvözlettel, Megyeri Szabolcs
Homoktalaj beművelés, komposzt beleforgatása lazító hatással van a talaj felső rétegére. Amennyiben nem történik talajművelés, akkor rendszeres szerves anyag használat megváltoztatja idővel a felső talajszerkezetet. Molnár Gábor Éva kertészmérnök
Kedves Cate! A képen látható tök sütőtök és takarmánytök egyaránt lehet, sőt akár gömb cukkini is, vagy akár ezek hibridje is. Mivel a fajta nem ismert, így úgy vélem, egy "magától kelt" növényről lehet szó. Az, hogy ehető tök-e vagy sem sajnos kép alapján nem eldönthető, viszont tapasztalati úton lehet megállapítani, ugyanis a takarmánytökök, halloween tökök keserűek, így a termést megsértve, megkóstolva rögtön megtudjuk, hogy fogyasztható kategóriába tartozik-e vagy sem. Üdv, Megyeri Szabolcs