6876. A cukkinit helyre vetjük vagy palántázzuk?
Még arrébb van május közepe, ezért felmerülhet bennünk, hogy a cukkinit csak helyre vethetjük vagy palántázhatjuk is?
Még arrébb van május közepe, ezért felmerülhet bennünk, hogy a cukkinit csak helyre vethetjük vagy palántázhatjuk is?
A nyár beköszöntével a vendéglátóipari egységeknek különös figyelmet kell fordítaniuk a kerti területeikre, hogy a vendégek számára vonzó és kényelmes helyszínt biztosítsanak a szabadtéri étkezéshez és pihenéshez. A kert díszítése és a termékek megjelenítése alapvető fontosságú ebben az időszakban, és az alábbiakban összegyűjtöttük, hogyan készülhet fel egy vendéglátó egység a nyári kerti vendéglátásra.
A botanikus kertek olyan különleges helyek, ahol a természet csodái és a tudományos kutatás találkozik. Ezek a kertek nem csupán gyönyörű növények és virágok tárházai, hanem fontos kutatóközpontok is, ahol botanikusok tanulmányozzák a flóra fejlődését, genetikáját és ökológiai szerepét. Világszerte népszerűek, hiszen lehetőséget biztosítanak a látogatóknak, hogy közelebbről ismerjék meg a bolygónk különféle ökoszisztémáit, és felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.
Ha szeretnéd a lakásodban a tereket otthonosan berendezni, akkor lehet, hogy az angol vidéki vagy ahogy azt a szakmai berkekben emlegetik, az angol cottage stílus ideális választás lehet a számodra.
A gyümölcsök a természet édes ajándékai, amelyek nemcsak ízlelőbimbóinkat gyönyörködtetik, hanem az egészségünkhöz szükséges alapvető vitaminokkal és tápanyagokkal is ellátnak minket.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.