7056. Ezeket a bogyósokat érdemes októberben ültetni
Októberben érdemes bogyósokat ültetni, hiszen már a következő szezonban élvezhetjük a gyümölcsét. Hoztunk egy szuper listát.
Októberben érdemes bogyósokat ültetni, hiszen már a következő szezonban élvezhetjük a gyümölcsét. Hoztunk egy szuper listát.
Összegyűjtöttük, mire kell figyelni, ha ősszel szabadgyökerű gyümölcsfát ültetsz.
Ki ne szeretné, ha önellátó módon a kertjében minél több saját zöldséget, gyümölcsöt, vagy fűszernövényt tudna termeszteni? A Green Team hetedik epizódjában a konyhai élet sztárjainak, a fűszernövényeknek, és azok termesztésének járunk utána, de ezen felül minden levendulakedvelő álomkertjébe is ellátogat műsorvezető párosunk.
Ezeket nem árt, ha tudjátok, ha bokrokat, cserjéket szeretnétek a kerítés mellé ültetni.
A kertészkedés örömét könnyen elronthatják a különféle kártevők, akik tönkreteszik a gondosan nevelt növényeinket. Szerencsére nem szükséges vegyszerekkel elűzni ezeket a nemkívánatos látogatókat. A természetes védekezés nemcsak kíméletes a környezetre nézve, hanem fenntarthatóbb és egészségesebb megoldás is. Íme néhány egyszerű módszer, amelyekkel vegyszerek nélkül is megvédheted a kertedet a kártevőktől.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.