7196. Mikor és hogyan érdemes metszeni a barackfákat?
Minden, amit a barackfa metszéséről tudni kell.
Minden, amit a barackfa metszéséről tudni kell.
A fürdőszoba talán a lakás egyik leginkább személyes tere, ennek ellenére sokan alábecsülik a jelentőségét, amikor a berendezési tárgyak kiválasztására kerül sor.
A modern vállalkozások számára nemcsak a hatékonyság és a költséghatékonyság fontos, hanem egyre nagyobb figyelmet kap az is, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomuk. Az öntapadós címkék segítenek a termékek azonosításában, nyomon követésében, valamint a gyártási folyamatok során, segítségükkel ezek a műveletek olajozottan és hibamentesen, a lehető legoptimálisabb módon zajlanak.
Teljesen természetes, hogy szülőként próbáljuk a lehető legjobbat adni a gyermekeinknek, bár kétségtelen, hogy nem mindig áll a rendelkezésünkre minden lehetőség. Vegyük csak például a gyereklábakat!
A veteményeskert megtervezésekor nemcsak a megfelelő talaj és napsütéses hely kiválasztása fontos, hanem az is, hogy mely növények kerülnek egymás mellé. Egyes zöldségek kedvezőtlen hatással lehetnek egymásra, mivel versengenek a tápanyagokért, gátolják a növekedést, vagy vonzzák a kártevőket és betegségeket.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.