7336. Az optikai technológia szerepe az azonosításban: vonalkód olvasók útmutatója
Gondolkodott már azon, hogy a mindennapokban milyen gyakran találkozunk vonalkódokkal és azok leolvasására szolgáló eszközökkel?
Gondolkodott már azon, hogy a mindennapokban milyen gyakran találkozunk vonalkódokkal és azok leolvasására szolgáló eszközökkel?
Ahogy egyre több szó esik a környezeti válságokról, a műanyagszennyezésről, a túltermelésről vagy a klímaváltozásról, sokan megpróbálnak felelős döntéseket hozni. Így például szelektíven kezdik gyűjteni a szemetet, vászonszatyrot használnak, spórolnak a vízzel, odafigyelnek arra, mit fogyasztanak.
Képzeld el, hogy reggel belépsz a konyhába, és a mosogatód csillogó tisztasággal fogad. De vajon mi a kulcs ehhez az állapothoz? Bizony sokan megtapasztalják, hogy a mosogatás nem tartozik a kedvenc házimunkák közé. Viszont néhány apró trükkel, például a megfelelő mosogatószer vagy tisztítószer kiválasztásával jelentősen megkönnyítheted a konyhai feladatokat.
A cukkini (Cucurbita pepo) a nyár egyik kedvelt zöldsége, hiszen termése frissen fogyasztva vagy sütve is kiváló. Előfordul azonban, hogy a növény csak hím ivarú virágokat nevel, termés pedig nem fejlődik rajta. Elmondjuk, mi állhat a háttérben.
A kertészkedők egyik legnagyobb bosszúsága nyáron a gombabetegségekkel küzdő gyep. A meleg, párás éjszakák, a túlöntözés, és a kötött, tömörödött talaj ideális feltételeket teremt a különböző gombafertőzéseknek.
Kedves László! Kérem, hogy készítsen, vagy kérjen meg valakit, hogy készítsen a növényről néhány képet. (Minél tisztább a kép, annál jobb). Így látatlanban elég nehéz megállapítani, hogy melyik hagymás lehet. Várjuk hát a képeket!
Gyümölcs és díszfáknál a metszést nyugalmi időszakban kell/lehet elvégezni, időjárástól függően március végéig. A 3 ágból egyet érdemes meghagyni, és a megfelelő magasságban visszametszeni úgy, hogy a szemek alakíthatóak legyenek. További jó kertészkedést!
Most jelent meg egy cikkünk, amiben felsoroltunk néhány zöldséget, amelyeket nyugodtan termeszthet árnyékban, mérsékelt napfényben. Amúgy a legtöbb zöldség megél kevés napfénnyel is, hátránya ennek az, hogy nem képesek rendesen kifejlődni (valamivel gyengébbek maradnak, fakóbb színek, kisebb méret, stb.). A szóban forgó cikk: Konyhakert kialakítása kevés napfényben
Kedves Beáta! A képen a virágzás utáni mag tokok láthatók. Ez természetes folyamat, bár az elvirágzott részeket le szokták vágni, hogy a hagyma elől ne vesszen pocsékba a magérlelésre szánt energia. Vágja vissza az egész növényt, és szedje ki a földből úgy, hogy ne maradjon rajta föld. Ezután a hagymát sötét, száraz és szellős helyen, el kell rakni őszig, amikoris újra el kell ültetni. Íly módon újra fog virágozni.
Üdvözlöm! Nehéz kérdés ez így. Kéne tudni a környezetet, ahol tartja, fény viszonyok, víz, huzat stb. Szerintem ez a túlzott tápanyag ellátás, vagy tápanyag hiány lehet. Ne adjon semmilyen tápanyagot és mérsékelten öntözze, akkor kiderül, ha esetleg sok a tápanyag, ha ezek után is ugyan olyan, akkor próbálja növelni az adagot, ha semmilyen megoldás nem használ, kérem írjon és írja le, a összes környezeti tényezőt!