7471. Útmutató a környezetbarát vízi búcsúztatásokhoz
Létezik egy különleges módja annak, hogy szeretteinktől búcsút vegyünk: a vízi temetés. Az ősi hagyományokat modern szemlélettel ötvözve kínál ez az alternatíva egy mélyen megható pillanatot.
Létezik egy különleges módja annak, hogy szeretteinktől búcsút vegyünk: a vízi temetés. Az ősi hagyományokat modern szemlélettel ötvözve kínál ez az alternatíva egy mélyen megható pillanatot.
Állandó problémát okoz az Ön vállalatánál a kéztörlők használata? Gyorsan fogynak, könnyen szakadnak, a takarítókat pedig inkább hátráltatják a munkáját, mint segítik? Akkor olvassa el cikkünket, mert hasznos információkat gyűjtöttünk össze a megfelelő termék kiválasztásához.
A klímaváltozás és az energiaárak növekedése az elmúlt években egyre inkább előtérbe helyezte a megújuló energiaforrásokat. A napelemek ma már nemcsak a környezetvédelem szimbólumai, hanem gazdaságos befektetések is.
Az ősz a kertészek egyik legaktívabb időszaka: a legtöbben ilyenkor metszenek, takarítanak, előkészítik a kertet a télre. Azonban nem minden évelő növény hálás a metszésért ebben az időszakban. Bizonyos fajoknál a túl korai visszavágás akár végzetes is lehet.
Az őszi és téli időszak a gazdák és a hobbikertészek számára is mindig komoly próbatételt jelent. A nappalok rövidülnek, a földek sárossá válnak, a reggelek pedig fagyosan indulnak.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.