7546. Közösségi élmény a munkahelyen: hogyan építhetsz összetartó csapatot?
A csapatszellem kialakítása és fenntartása a munkahelyen nem csupán a szakértelemről, hanem a munkatársi kapcsolatok fejlesztéséről is szól.
A csapatszellem kialakítása és fenntartása a munkahelyen nem csupán a szakértelemről, hanem a munkatársi kapcsolatok fejlesztéséről is szól.
Bár leginkább tavasszal és nyáron szokás házasodni, a téli esküvőknek is van egyfajta bája. A természet szépsége, csendessége megteremtheti az alaphangulatot – érdemes ezt kihasználva egy szolid, meghitt eseményt szervezni, akár egy erdei tisztáson is.
A nyári napok során sokunk kedvenc időtöltése a kerti pihenés, ahol a megfelelő árnyékolás kulcsfontosságú. A napvitorlák ideális megoldást nyújtanak, de felmerülhet benned a kérdés: vízálló vagy vízáteresztő legyen?
A raktározás általában az áruk, alapanyagok, készletek ideiglenes vagy hosszabb távú tárolását jelenti. A modern ipari környezetben ez sokkal több, mint szimpla “helyfoglalás”.
A kert sokak számára a kikapcsolódás helye, a saját kis zöld menedék. Itt gondozzuk a növényeket, itt pihenünk, itt töltődünk.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.