836. Hétvégi programok Húsvétra
Kíváncsi arra, hogy miért és hogyan készül a hímes tojás? Hogy fest egy igazi kiszebáb? Vagy inkább borozgatnál egyet a szabadban? Hétvégi programokat ajánlunk!
Kíváncsi arra, hogy miért és hogyan készül a hímes tojás? Hogy fest egy igazi kiszebáb? Vagy inkább borozgatnál egyet a szabadban? Hétvégi programokat ajánlunk!
Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura Ünnep, amely a japán cseresznyefa virágzáshoz kapcsolódik.
A zsír egyike szervezetünk fontos tápanyagainak, amelynek azonban túlzott bevitele könnyen egészségügyi problémák forrásává válhat, de megfelelő módon és mennyiségben fogyasztva kifejezetten előnyös szervezetünk számára.
A tél végén, a madáretetési időszak befejeztével új lehetőségek nyílnak a körülöttünk élő állatok megfigyelésére, segítésére. Az alábbiakban felsorolunk néhány lehetőséget, amivel megkönnyíthetjük a költési időszakot.
Nem nehéz a húsvéti asztalt vidámmá varázsolnunk, néhány hímestojás, tavaszi virágcsokor és kezdődhet is az ünneplés.
Igen. A rododendron szereti és igényli a savanyú földet... ezt érdemes évente a tövéhez juttatni. Télre a kemény fagyok ellen érdemes betakargatni a tövét, vagy lehullott leveleket felkupacolni a tövénél.
Kedves Gyémánt! A fotókon látható növény nevét sajnos nem tudom megmondani, de biztos, hogy a paprikafélék rokona. A termését semmi esetre sem szabad elfogyasztani! Valamiféle gyom fajta.
A fügét a fagyok után, kora tavasszal ültessük ki. Az ültetésnél általános szabályok érvényesek rá, azaz tegyünk az ültetőgödörbe tápanyagot (pl.:szarvasmarhatrágyát) és jól öntözzük meg.
Próbálják meg minél stabilabban összedrótozni, megtámasztani a fatörzset, hogy semmiképpen se tudjon tovább repedni. A sebet - ha lehetséges - metszéskor használatos fertőtlenítővel kenjék be, hogy a kórokozók ne telepedjenek meg benne.
Gyümölcsfákon ha sok a termés, azok egymás kárára nőnek, tehát aprók maradnak. Érdemes az apró gyümölcsök egy részét minél előbb eltávolítani, kiritkítani. A bokor lombja a megmaradt termések hizlalására fogja fordítani az előállított anyagcsere termékeit. A gyümölcsök ritkítása elterjedt módszer, érdemes alkalmazni.