941. Taplógomba - mit tehetünk ellene?
A fiatal facsemetéken és az idősebb fákon is gyakran tapasztalható, hogy a még be nem forrott oltáshelyeken, vagy a megrepedt kérgeken gombatestek képződnek. Mit tehetünk ellenük?
A fiatal facsemetéken és az idősebb fákon is gyakran tapasztalható, hogy a még be nem forrott oltáshelyeken, vagy a megrepedt kérgeken gombatestek képződnek. Mit tehetünk ellenük?
Ha nincs kert, a balkon is jó. Vagy az ablakpárkány. A mindennapi fűszereinket, kedvenc gyógynövényeinket ott is termeszthetjük. Lássuk, mennyi mindenért érdemes bazsalikomot nevelni!
Ajándékba kapja a palántát az első 5000 jelentkező az Európai Bizottság "Klikkelj a fákért!" faültető kampánya során. A facsemetékért 10 EU-tagállam – köztük Magyarország – fiataljai jelentkezhetnek az e célra létrehozott honlapon.
Az idén édes, zamatosan lédús dinnyékre számíthatunk! Ezen a héten is megmutatjuk, milyen áron adják a zöldségeket és gyümölcsöket itthon és külföldön.
Már a neve is csiklandós: Ambrosia elatior. Egy növény, amely szépen csengő latin neve ellenére az allergiában szenvedők egyik legkegyetlenebb ellensége. Ma Magyarországon minden 5. ember köhögve, tüsszögve küzd ellene a nyári és az őszi hónapokban. Mit tehetnek?
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.