996. Együnk bükkfa kérget!
Európa nagy részén évszázadokon át ismert ínségeledel volt a fakéreg. A tölgy, a bükk, a fenyő kérgét megőrölve lisztpótlónak használták. Sokszor még fűszerport is kevertek hozzá. Kipróbáljuk?
Európa nagy részén évszázadokon át ismert ínségeledel volt a fakéreg. A tölgy, a bükk, a fenyő kérgét megőrölve lisztpótlónak használták. Sokszor még fűszerport is kevertek hozzá. Kipróbáljuk?
Az ókori Egyiptomban a termését görcsoldó gyógyszerek készítéséhez használták. Mi elsősorban fogpiszkálófűként ismerjük és virágoskertünket díszíti.
Ami új és modern, még nem feltétlenül a legjobb. Az ecetes olló szakállas vicc, némelyik folttisztító pedig szinte aranyárban van. Talán mert az ember is szublimálhat tőle, nem csak a folt. Ha azonban nem vagyunk minden hónapban anyagilag "megizmosodva", kímélnénk a környezetet, ugyanakkor nem akarunk "Ágnes asszony" moráljában mosni, akkor nézzünk szét a konyhában, mert van megoldás!
Fröccs... Mely tisztességes magyar ember ne ismerné eme szó jelentéstartalmát? Bor és szóda, e két klasszikus összetevő által alkotott aranyszínű, gyöngyöző ital. De nem mindegy, hogyan keverjük! Kérhetünk lakófröccsöt, sőt kaphatunk egy maflást is...
Minden olyan olívaolajat, amelyet mechanikus eljárással nyernek, „szűz olívaolajnak” hívnak. A savasság és az íz alapján aztán osztályozzák őket. Nem minden szűz olívaolaj, de minden olívaolaj szűz. Csak nem egyformán...
A PlanetBio kínálatában talál ökológiai gazdálkodásból származó chia magot: http://www.planetbio.hu/diok-es-magvak/planetbio-chia-magok-organikus-taplalekkiegeszito-100-bio.html. Mexikóban termesztik, családi gazdaságokban, megfelelve az organikus gazdálkodás minden (pl. vegyszermentes) feltételének, de természetesen aprómagkombájn-val takarítják be (mint mondjuk nálunk a kölest vagy a mákot). Az azték zsálya (Salvia hispanica L.) egy egyéves növény, szemben a hazánkban zsályaként ismert orvosi zsályával, ami egy évelő félcserje. Tehát vígan learatható és a következő évben újravethető. Amúgy én is szívesen fogyasztom
Üdvözlöm! Az erkélyen elég problémás a nevelésük, de odafigyeléssel megoldható. Az a lényeg, hogy minden nap öntözze meg és amikor meleg van, akkor reggel és este is. Mivel csak egy cserép föld áll rendelkezésre, ezért rendszeresen tápoldatozza. Nyáron hetente, tavasszal, ősszel hét hetente. A lakásban nem is bírják, tehát mindenképp az erkélyen kell teleltetni őket és kétheti öntözést igényelnek! Ez nagyon fontos a cserepes növényeknél, mert télen amikor kisüt a nap és felmelegszik, akkor a sejtfolyamatok beindulnak, amihez víz kell. A cserépben max fagyott víz van , vagy száraz föld. Gyakorlatilag kiszárad a növény, ezt szokták kifagyásnak elkeresztelni, de ezek nem fagynak meg, csupán víz kell télen is!
Kedves József, nem sikerült képet feltöltenie, kérem ismételje meg. Addig is ezen az oldalon sok leanderbetegség fel van sorolva, képekkel, átfuthatja, hátha megleli, amely Önnél jelentkezett:http://leanderfa.gportal.hu/gindex.php?pg=34588181 Üdvözlettel: Édenkertész
Kedves Ari! A képen egy kőrislevelű juhar (Acer negundo) virágzásban lévő egyede van. Ezekből lesznek a kis helikopterek, ami a magja.
Kedves Hajni! Az első kérdés: A frézia nálunk melegházi dísznövény. Úgy kell a hőmérsékleti igényeit megválasztani, mint mondjuk a fikusznál. Fagyérzékeny, csak tartós jó időben ültesse ki. A második: a krizantémnál a dugványozás a legeredményesebb és legbiztosabb módszer! A magvetés már elég régen volt, ki kellett volna már kelni szerinte. A földbe túrjon bele óvatosan és nézze meg, hogy van-e csíra!