1021. Leszámolás az algákkal!
Ha tavunk van, algánk is van – mondaná Murphy, azzal a kiegészítéssel, hogy ha még nincs, akkor is lesz egyszer. Íme néhány tanács az algamentes élethez.
Ha tavunk van, algánk is van – mondaná Murphy, azzal a kiegészítéssel, hogy ha még nincs, akkor is lesz egyszer. Íme néhány tanács az algamentes élethez.
A magyar neve: rózsás, vagy illatos varjúháj, mert gyökere rózsaillatú. Egy szibériai mondás szerint 100 évig él az, aki a Rhodiola teáját issza...
Azt gondoljuk: nem hiányzik, hogy bámulják, milyen béna vagyok...aztán azt, hogy nincs a közelemben kulturált edzőterem. Kifogás mindig van, edzés annál kevesebb. Nincs több szöveg, csak az, amit itt olvasol arról, mit kell tenned! Még egy hírességet is bevetettünk kedvcsinálónak!
Tudta, hogy a fejes saláta egyike a legrégebben termesztett zöldségnövényünknek? És, bár mi csak nyersen, levélzöldségként használjuk, addig Kínában a fejes salátát főzve fogyasztják, és a szár felhasználása épp olyan fontos, mint a levélé. Nézzük, mennyibe kerül a hazai és külföldi piacokon!
Mostanában egyre többet hallani a médiában a félresikerült léböjt kúrákról, ahol a fogyni vágyó delikvens rosszul lett, esetleg kórházba is került. Összegyűjtöttük néhány tanácsot a sikeres és egészséges léböjthöz.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.