1231. Hogyan párásítsunk növényeinknek a lakásban? Mutatjuk!
Ha kevés a pára, elszáradnak a növények és fulladnak az emberek, míg ha sok, akkor mindenki jól van, beleértve ebbe a penészgombákat is. Hogyan kereshetünk kompromisszumot?
Ha kevés a pára, elszáradnak a növények és fulladnak az emberek, míg ha sok, akkor mindenki jól van, beleértve ebbe a penészgombákat is. Hogyan kereshetünk kompromisszumot?
Milliónyi undorító kis élősködő szaporodott el a szobanövényeden, ráadásul tiszta ragacs? Ha nincs kéznél a hivatalos vegyszer, házilag is elkészíthető a megfelelő ellenszer.
Az örökzöldek télen is aktívak, a vízben oldott tápanyagot felszívják a talajból, tovább folyik a fotoszintézis, a légzés és a párologatás is.
Levert és fáradt vagy? Tüsszögsz, kapar a torkod, köhécselsz, esetleg már a lázmérő higanyszála is kúszik felfelé? Ahelyett, hogy a tabletták után nyúlnál, bújj be gyorsan az ágyba és fogadd meg a Napsugár Életház szakértőinek tanácsait!
Azok a gyógynövények és fűszerek, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat (főként fenolt), hatékonyan csökkentik a magas vércukorszint által okozott szövetkárosodásokat és gyulladásokat, illetve képesek megelőzni a szívbetegségeket és az idő előtti öregedést.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.