1316. Mi az oka a fák, cserjék őszi lombszínének?
Bizonyára mindenki gyönyörködött már az őszi táj szépségében. Mi rejlik a lombszíneződés hátterében? Ősszel a fák a rövidülő nappalok és az éjszakai hőmérséklet csökkenése miatt lombszínt váltanak.
Bizonyára mindenki gyönyörködött már az őszi táj szépségében. Mi rejlik a lombszíneződés hátterében? Ősszel a fák a rövidülő nappalok és az éjszakai hőmérséklet csökkenése miatt lombszínt váltanak.
Valahogy el kell jussunk az ágyásokig, illetve kezdenünk kell valamit a kitaposott helyekkel. Építsünk járdát, vagy valamilyen izgalmas térburkolatot!
Ha többször megtörtént már, hogy egy százas csomag papír zsebkendő és a hőmérő nagyobb szerepet kapott az életében, mint a notesze vagy egy szórakoztató film, akkor itt az ideje a megelőzésen gondolkodni. Csokorba gyűjtöttük, amit jó, ha tudsz a megfázásról, illetve a megelőzéséről!
Bár eddig a tél enyhének tűnik, azért nem árt felkészülni a fagyra, hóra, szélviharra. Következzen pár praktikus megoldás arra, hogyan tudjuk megvédeni növényeinket az ítéletidőtől.
A kaktuszok szárazságtűrő-képessége rendkívüli. Akár évekig is képesek víz nélkül életben maradni, mivel sejtjeik különleges vízmegkötő vegyületeket tartalmaznak. Mivel ennyire életképesek, olykor száz évnél is tovább élnek. A sivatagi környezetben élő emberek már régen felismerték, és igyekeztek kihasználni a kaktuszoknak ezt a tulajdonságát. Mi is számba vesszük ezeket.
Kedves László! Kérem, hogy készítsen, vagy kérjen meg valakit, hogy készítsen a növényről néhány képet. (Minél tisztább a kép, annál jobb). Így látatlanban elég nehéz megállapítani, hogy melyik hagymás lehet. Várjuk hát a képeket!
Gyümölcs és díszfáknál a metszést nyugalmi időszakban kell/lehet elvégezni, időjárástól függően március végéig. A 3 ágból egyet érdemes meghagyni, és a megfelelő magasságban visszametszeni úgy, hogy a szemek alakíthatóak legyenek. További jó kertészkedést!
Most jelent meg egy cikkünk, amiben felsoroltunk néhány zöldséget, amelyeket nyugodtan termeszthet árnyékban, mérsékelt napfényben. Amúgy a legtöbb zöldség megél kevés napfénnyel is, hátránya ennek az, hogy nem képesek rendesen kifejlődni (valamivel gyengébbek maradnak, fakóbb színek, kisebb méret, stb.). A szóban forgó cikk: Konyhakert kialakítása kevés napfényben
Kedves Beáta! A képen a virágzás utáni mag tokok láthatók. Ez természetes folyamat, bár az elvirágzott részeket le szokták vágni, hogy a hagyma elől ne vesszen pocsékba a magérlelésre szánt energia. Vágja vissza az egész növényt, és szedje ki a földből úgy, hogy ne maradjon rajta föld. Ezután a hagymát sötét, száraz és szellős helyen, el kell rakni őszig, amikoris újra el kell ültetni. Íly módon újra fog virágozni.
Üdvözlöm! Nehéz kérdés ez így. Kéne tudni a környezetet, ahol tartja, fény viszonyok, víz, huzat stb. Szerintem ez a túlzott tápanyag ellátás, vagy tápanyag hiány lehet. Ne adjon semmilyen tápanyagot és mérsékelten öntözze, akkor kiderül, ha esetleg sok a tápanyag, ha ezek után is ugyan olyan, akkor próbálja növelni az adagot, ha semmilyen megoldás nem használ, kérem írjon és írja le, a összes környezeti tényezőt!